Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Seyahat kısıtlaması kalkan iller hangileri? Şehirler arası seyahat yasağı ne zaman kalkacak?

        Seyahat yasağı hangi şehirlerde kalktı? soruları 24 şehirde uygulaması devam eden seyahat kısıtlamasından etkilenen vatandaşların gündeminde. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından 7 büyükşehir için seyahat kısıtlaması kalkmıştı. Bugünkü kabine toplantısında alınan kararlarla birlikte 9 büyükşehir için daha seyahat kısıtlamasının kaldırılmasına karar verildi. İşte seyahat kısıtlaması kalkan ve devam eden iller...

        SEYAHAT KISITLAMASI KALKAN ŞEHİRLER

        Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında alınan kararlara göre, 24 ilde uygulanan şehirlerarası giriş/çıkış kısıtlamasında da değişikliğe gidildi. Buna göre, Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ bu uygulamanın dışında bırakılırken, geri kalan diğer illerde uygulama devam edecek.

        Ayrıca seyahat kısıtlamasının kaldırıldığı toplam 16 büyükşehirde 16-17-18 ve 19 Mayıs tarihlerindeki 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak.

        REKLAM

        SEYAHAT YASAĞI DEVAM EDEN ŞEHİRLER HANGİLERİ?

        24 büyük il arasında bulunan 9 ilde seyahat kısıtlaması kalktıktan sonra, kısıtlamanın devam ettiği iller şöyle; Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ile Zonguldak.

        SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

        e-Devlet Kapısı üzerinden başvuru linkine tıklayarak devam edin. Buradaki formu eksiksiz doldurun. Başvurunuz Seyahat İzin Kurulu'na iletilecek ve Kurul tarafından değerlendirmeye alınacaktır. Seyahat İzin Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonrasında başvuru sahiplerine "Başvurunuz kabul edilmiştir" veya "Başvurunuz ret edilmiştir" şeklinde SMS üzerinden bilgilendirme yapılacaktır.

        SEYAHAT İZİN BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Başvurusu kabul edilen yolcular, otogarlarda oluşturulan başvuru masalarından T.C. Kimlik Numarası ile doğrulamaları yapıldıktan sonra kabul edilecektir.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ