Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Sırbistan Sırbistan: 0 - Brezilya: 2 | MAÇ SONUCU - Dünya Kupası - 2018 Dünya Kupası Haberleri

        Brezilya ile Sırbistan, tarihlerinde 20. kez karşı karşıya geldi. İki takım, Yugoslavya dağılmadan önce 18 kez, Sırbistan döneminde ise 1 kez karşılaşmıştı. Lider Brezilya, Sırbistan'ı Paulinho ve Thiago Silva'nın golleriyle 2-0 mağlup ederek grubunu lider tamamladı. 3 puanlı Sırbistan ise turnuvaya veda etti.

        DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... SIRBİSTAN - BREZİLYA MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Brezilya'da 10. dakikada Marcelo sakatlandı! Real Madrid formasını giyen futbolcu, sakatlığı gerekçesiyle oyuna devam edemedi ve gözyaşları içinde saha kenarına geldi. Tecrübeli futbolcunun yerine oyuna Filipe Luis dahil oldu.

        Mücadelede 36. dakika oynanırken Brezilya ilk golünü attı. Philippe Coutinho'nun savunma arkasına attığı şık pasta topla ceza sahası içerisinde buluşan Paulinho, karşı karşıya kaldığı Stojkovic'i mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk 45 dakikası, Brezilya'nın 1-0'lık üstünlüğüyle geçildi.

        Maçın 68. dakikasında Brezilya farkı 2'ye çıkardı: Sol taraftan Neymar'ın kullandığı köşe vuruşunda ön direğe hareketlenen Thiago Silva, yaptığı şık kafa vuruşuyla farkı 2'ye çıkaran golü kaydetti.

        Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Brezilya, maçı 2-0 kazanarak rahat bir 3 puan elde etti. Tangocular, bu sonuçla grubunu lider tamamlayarak bir üst tura yükseldi. Grubun diğer maçında ise İsviçre, Kosta Rika ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonucun ardından İsviçre, Brezilya'nın ardından grubunu ikinci sırada tamamladı. Brezilya'ya 2-0 kaybeden Sırbistan ise turnuvaya 3 puanla 3. sırada veda etti. Kosta Rika ise turnuvayı 1 puanla kapadı. Brezilya, son 16 turunda Meksika ile, İsviçre ise İsveç'le karşı karşıya gelecek.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        SIRBİSTAN: 0 - BREZİLYA: 2

        STAT: Spartak

        HAKEMLER: Alireza Faghani, Reza Sokhandan, Mohammedreza Mansouri (İran)

        SIRBİSTAN: Stojkovic, Kolarov, Veljkovic, Milenkovic, Rukavina, Sergej, Matic, Kostic (Dk. 82 Radonjic), Ljajic (Dk. 75 Zivkovic), Tadic, Mitrovic (Dk. 90 Jovic)

        BREZİLYA: Becker, Marcelo (Dk. 10 Filipe Luis), Miranda, Thiago Silva, Fagner, Casemiro, Paulinho (Dk. 66 Fernandinho), Neymar, Coutinho (Dk. 80 Augusto), Willian, Jesus

        GOLLER: Dk. 36 Paulinho, Dk. 68 Thiago Silva (Brezilya)

        SARI KARTLAR: Dk. 33 Ljajic, Dk. 48 Matic, Dk. 71 Mitrovic (Sırbistan)

        2018 FIFA Dünya Kupası E Grubu'nda oynanan mücadelede Brezilya, Sırbistan'ı 2-0 yendi.

        Bu sonuçla Brezilya grubu 7 puan ile lider tamamlarken, 3 puan ile 3. sırada kalan Sırbistan ise şampiyonaya veda etti. E Grubu'nda son 16 turuna kalan ikinci takım ise İsviçre oldu.

        25. dakikada Brezilya gole yaklaştı. Sol kanatta Jesus ile paslaşan Neymar, ceza sahası içinde topla buluştu ve dar açıdan sol ayağıyla ters köşeye şutunu gönderdi, kaleci Stojkovic iyi bir refleks ile topu çıkardı.

        29. dakikada Neymar'ın ara pasıyla ceza sahasına topla buluşan Jesus, rakibinden kurtulduktan sonra yakın mesafeden şutunu çekti, son anda savunmanın ayak koyduğu top kornere gitti.

        36. dakikada Brezilya golü buldu. Coutinho'nun orta sahadan savunmanın arkasına gönderdiği topa hareketlenen Paulinho, ceza sahası içinde topa dokundu ve kaleci Stojkovic'in üzerinden meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.

        57. dakikada hızlı gelişen Brezilya atağında, Coutinho, sol kanattan bindiren Neymar'a pasını attı. Ceza sahasına giren Neymar, sol çaprazdan vurdu, kaleci topu kornere çeldi.

        61. dakikada Sırbistan beraberlik golüne çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Rukuvina'nın altı pas içine kestiği ortada kaleciden seken topa altı pas önünde Mitrovic kafayı vurdu. Kale çizgisi önündeki Thiago Silva'ya çarpan topu sonrasında kaleci Becker kontrol etti.

        68. dakikada Brezilya farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan Neymar'ın kullandığı kornerde ön direkte kafayı vuran Thiago Silva topu ağlarla buluşturdu: 0-2.

        86. dakikada Brezilya gole yaklaştı. Sırbistan ceza sahası önündeki Fernandinho'nun arka direğe göndermek istediği top savunmaya çarptı ve ceza sahası içindeki Neymar'ın önüne düştü. Neymar'ın yakın mesafeden vuruşunu kaleci Stojkovic önledi.

        Karşılaşma, Brezilya'nın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

        REKABETTE BREZİLYA ÜSTÜNLÜĞÜ

        İki takım arasındaki rekabette Brezilya'nın büyük üstünlüğü bulunuyor. Brezilya, Yugoslavya ile oynadığı 18 maçta 9 galibiyet, 7 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Sırbistan ile oynadığı iki maçı da kazandı. Bu maçlarda toplam 39 gol atan Brezilya, kalesinde ise 23 gol gördü.

        EN FARKLI VE GOLLÜ GALİBİYET

        Yugoslavya, Brezilya karşısında yalnızca 2 galibiyet elde etse de rekabetteki en farklı skora ulaşan taraf olmayı başardı. İki ekip arasında 3 Haziran 1934'te Yugoslavya'da oynanan mücadelede tam 12 gol atıldı. Ev sahibi Yugoslavya sahadan 8-4'lük galibiyetle ayrıldı.

        SIRBİSTAN'IN KUPA GEÇMİŞİ

        FIFA dünya sıralamasında 34. sırada yer alan Sırbistan, eski Yugoslavya'nın katıldıklarıyla birlikte toplam 12. turnuvasını yaşıyor.Sırbistan, oynadığı 45 maçta, 18 galibiyet, 8 beraberlik ve 19 yenilgi yaşadı. Bu maçlarda 66 gol atarken, kalesinde 61 gol gördü. Sırbistan, Yugoslavya olarak 9, Sırbistan ve Karadağ olarak 1 turnuvaya katıldı. Sırbistan olarak 2. turnuvasını geçiriyor.

        BREZİLYA 107. MAÇINDA

        Dünya Kupası'na 21. kez katılan Brezilya, şampiyonada bugüne kadar 106 maça çıktı. Güney Amerika ekibi bu maçlarda 71 galibiyet, 18 beraberlik ve 17 yenilgi aldı. 224 gol atan Brezilya, kalesinde ise 103 gol gördü.

        BREZİLYA

        Dünya Kupası'nda daha önce 5 kez zafere ulaşan Brezilya, bir kez daha turnuvanın en büyük favorilerinden biri olarak göze çarpıyor.Brezilya Milli Takımı'nın öne çıkan oyuncuları, aday kadrosu ve Dünya Kupası geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

        FORM GRAFİĞİ

        Teknik direktör Tite yönetimindeki Brezilya, Güney Amerika elemelerini 41 puanla lider olarak tamamlayarak Rusya'ya gitme hakkını kazandı.

        18 maç oynadığı elemeleri 12 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 yenilgiyle tamamlayan "Sambacılar", 41 gol atarken, kalesinde 11 gol gördü.

        Brezilya gruptaki tek yenilgisini Şili ile deplasmanda oynadığı ilk maçta, 2-0'lık skorla aldı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Brezilya, futbol dünyasına kazandırdığı yıldız isimlerle ön plana çıkıyor. Daha önceki turnuvalarda Pele, Jairzinho, Zico, Garrincha, Ronaldo ve daha birçok yıldız oyuncunun forma giydiği Brezilya, 2018 FIFA Dünya Kupası'nda Neymar, Philippe Coutinho, Roberto Firmino, Casemiro gibi üst düzey oyuncularıyla kupaya uzanmanın hesaplarını yapıyor.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Daha önce 5 kez Dünya Kupası kaldırma başarısı gösteren Brezilya'nın turnuva geçmişi şöyle:

        1930 - İlk tur

        1934 - İlk tur

        1938 - Üçüncü

        1950 - İkinci

        1954 - Çeyrek final

        1958 - Şampiyon

        1962 - Şampiyon

        1966 - İlk tur

        1970 - Şampiyon

        1974 - Dördüncü

        1978 - Üçüncü

        1982 - İkinci tur

        1986 - Çeyrek final

        1990 - İkinci tur

        1994 - Şampiyon

        1998 - İkinci

        2002 - Şampiyon

        2006 - Çeyrek final

        2010 - Çeyrek final

        2014 - Dördüncü

        ----------------

        SIRBİSTAN

        Grubunda Brezilya, Kosta Rika ve İsviçre ile ilk ikiye kalmak için mücadele edecek Sırbistan'ın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, aday kadrosu ve Dünya Kupası geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Avrupa elemelerinde D Grubu'nda yer alan Sırbistan, 21 puanla lider olarak Dünya Kupası'na doğrudan katılma hakkını elde etti.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Beşiktaş'tan ayrılan Dusko Tosic'in de forma giymesi beklenen Sırbistan'ın kadrosunda Avrupa'nın üst düzey takımlarında oynayan çok sayıda isim yer alıyor.

        Teknik direktör Mladen Krstajic, Roma'dan Aleksandar Kolarov, Zenit'ten Branislav Ivanovic, Manchester United'dan Nemanja Matic, Premier Lig'e yükselen Fulham'da ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çeken Aleksandar Mitrovic gibi futbolcularıyla gruptan çıkmanın hesaplarını yapıyor.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Karadağ'ın ayrılmasının ardından Dünya Kupası finallerine 2010 yılında katılan Sırbistan, grup aşamasını geçemedi. Sırbistan, Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'na ise katılamadı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ