Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Sırbistan da VW'nin kapısını çaldı - Otomobil Haberleri

        Volkswagen'in Türkiye'ye yapacağı yatırımın resmi açıklamasını ertelemesi, fırsat kollayan Balkan ülkelerini harekete geçirdi. Bulgaristan ve Romanya Türkiye'ye kaptırdıkları yatırımı kendi ülkelerine çekmek için adımlar atarken, bir başka Balkan ülkesi Sırbistan da onlara katıldı.

        Sırbistan basınında yer alan haberlerde,ülke yönetimininyatırımı çekmek için VW'ye bir teklifte bulunduğu belirtildi. Sırbistan Geliştirme Ajansı Başkanı Rados Gazdic'in görüşlerine yer verilen haberde, Gazdic'in Sırbistan'ın teknik bilgi ve kalifiye iş gücü bakımından Bulgaristan'ın önünde olduğuna dair sözlerine yer verildi.

        1 MİLYAR LİRALIK ŞİRKET KURDU

        Bir süre önce yeni fabrikasını Türkiye'de kurma kararını veren ve Eylül ayı sonunda da Manisa'da yaklaşık 1 milyar TL sermayeli şirket kuran Volkswagen'in, önceki gün bu kararını ertelediği ortaya çıkmıştı.

        Yeni fabrikası için uzunca bir süredir Bulgaristan ile Türkiye arasında kalan Volkswagen, otomotiv üretiminde 50 yıllık tecrübesi, gelişmiş yan sanayi üretimi, iç pazar potansiyeli ve ulaşım yolları üzerinde konumlanması sebebiyle Türkiye üzerinde karar kılmıştı.

        REKLAM

        5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

        Erteleme kararının ardından ise Romanya ve Bulgaristan söz konusu yatırımı ülkelerine çekebilmek için yoğun bir mesai başlattı. Romanya Başbakanı Viorica Dancila, "Volkswagen'i ikna etmek için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullanırken, Bulgaristan da VW fabrikasını almak için verdiği mali teşvikiiki katına çıkarmak için hazır olduğunu belirtmişti.

        Volkswagen'in yeni fabrikası için 1.4 milyar Euro'yugözden çıkardığı belirtiliyor. Şirketin yeni üretim tesisinin Seat ve Skoda modellerine de ev sahipliği yapacağı belirtilirken, 300 bin adet üretim kapasitesine sahip olması beklenen fabrikanın 5 bin kişiye istihdamsağlaması öngörülüyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ