Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA: AB ile anlaşmayı duyuran Boris Johnson'ın 'balıklı kravatı' dikkat çekmişti: AB'ye ince mesaj!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Brexit sonrası Avrupa Birliği ile İngiltere'nin ticari ilişkilerinde anlaşmalarında uzlaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

        Johnson, AB ile anlaşma sağlanmasının ardından Başbakanlık ofisi 10 Numara'da açıklama yaparken taktığı 'balıklı kravat' dikkat çekti.

         Johnson'dan AB ile anlaşma sonrası açıklama!
        Johnson'dan AB ile anlaşma sonrası açıklama! Haberi Görüntüle

        Karışık müzakerelerin ardından uzlaşıya varıldığını açıklayan Johnson'ın taktığı balıklı kravatıyla ince bir mesaj vermek istediği düşünülüyor.

        "KONTROLÜ GERİ ALMA ARZUSU"

        Guardian'da yer alan haberde, İngiltere'nin balıkçılık endüstrisi ülkenin GSYİH'sinin yalnızca% 0,1'i karşılıyor, ancak seçmenler için "kontrolü geri alma" arzusunun sembolü olduğu ifade edildi. İngiltere'de birçok kişi AB ülkeleri tarafından yıllarca süren aşırı avlanma ve kota sisteminin endüstriye zarar verdiğinden şikayet etmişti.

         Birleşik Krallık'ta Brexit anlaşması sonrası ayrılık sesleri
        Birleşik Krallık'ta Brexit anlaşması sonrası ayrılık sesleri Haberi Görüntüle
        REKLAM

        Johnson da yaptığı açıklamada, artık balık tutulmasına izin verileceğini ve olağanüstü bir artış yaşanacağını vurguladı. AB ülkelerinin İngiliz sularında balıkçılık cirosu 650 milyon euro iken, İngiltere'nin balıkçılık cirosu 850 milyon euro idi. AB'nin payını yüzde 25 azaltan yeni kotalar beş yıldan fazla bir sürede kademeli olarak uygulanacak.

        İngiltere, AB'nin değer bazında avlanma cirosunun dörtte birini bu dönemin sonuna kadar İngiltere bandıralı gemilere geri gönderileceği şartını kabul etti.

        Öte yandan, Ulusal Balıkçılar Örgütleri Federasyonu başkanı Barrie Deas, Johnson'ın balıkların harcanabilir olduğunu düşündüğünü söyleyerek, "Avrupalı ​​balıkçıların İngiliz kıyılarının 12 mil yakınına girmesine izin verildiği taktirde endüstri için acı bir şekilde hayal kırıklığı olacaktır" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ