ABD, İran’daki 3 nükleer tesisi vurdu
ABD Başkanı Donald Trump, İran'da Fordo, Natanz ve İsfahan olmak üzere üç nükleer tesise hava saldırısı düzenlediklerini belirtti. İran da nükleer tesislerinin hava saldırısına uğradığını teyit etti. İran'ın en kritik nükleer tesislerinden Fordo'ya ABD'nin saldırısının ardından tesiste nükleer sızıntı olmadığı bildirildi. ABD, B-2 bombardıman uçakları ile İran'daki üç nükleer tesisi vurduktan sonra Tahran ile iletişime geçerek amacının rejim değişikliği olmadığını iletti. ABD Başkanı Trump, "İran'ın kilit nükleer zenginleştirme tesisleri tamamen yok edildi" dedi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'a teşekkür etti
ABONE OLİsrail'in İran'a yönelik 13 Haziran günü başlattığı saldırıların ardından bölgede gerilim yükselirken, ABD, bu gece İran'ın 3 nükleer tesisine saldırı düzenledi.
ABD Başkanı Donald Trump, İran’da Fordo, Natanz ve İsfahan olmak üzere üç nükleer tesise hava saldırısı düzenlediklerini belirtti. Trump saldırıların ardından düzenlediği ulusa sesleniş konuşmasında, İran'da üç nükleer hedefin başarıyla vurulduğunu söyledi.
İran'a düzenlenen saldırıda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile takım olarak çalıştıklarını belirten Trump, "İran barış yapmak zorunda. Bu yapılmazsa sonraki saldırılar çok daha ağır olacak." diye konuştu.
"Amacımız İran'ın nükleer zenginleştirme kapasitesini yok etmek ve dünyanın bir numaralı terör destekçisi devletinin oluşturduğu nükleer tehdidi durdurmaktı." ifadelerini kullanan Trump, bu geceki saldırıları "muhteşem bir başarı" olarak değerlendirdi.
Trump, Netanyahu ve İsrail ordusuna desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "Bu geceki, hepsinin en zoruydu, açık ara ve belki de en ölümcül olanıydı. Ancak barış hemen gelmezse, diğer hedeflerin peşine hassasiyetle, hızla ve beceriyle düşeceğiz." şeklinde konuştu.