Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: Ahmet Davutoğlu için AK Parti'den ihraç gerekçeleri

        Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre, AK Parti Merkez Yönetim Kurulu kararıyla kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen Ahmet Davutoğlu için ihraç gerekçeleri maddelerle sıralandı.

        7 gün için savunma isteyen Disiplin Kurulu, Davutoğlu'nun basın yayın araçları ile sosyal medya paylaşımlarındaki yaptığı açıklamaları örnek gösterdi.

        İŞTE O GEREKÇELER

        AK Parti'den kesin ihraç talebine neden olan gerekçeler özetle şöyle sıralandı:

        - 30 Haziran 2019 - Elazığ'daki Gönül Dostları Buluşması: "Devlet makamını bir trol çetelerinin tuzaklarına mahkum edenlere karşı 3 yıl sustuk. Eğer işler iyi gitmiş olsaydı kıyamete kadar susardık."

        REKLAM

        - 23 Ağustos 2019 - Sakarya konuşması: "Kimse ümmeti tekeline alamaz. Kimse bu ümmet benim partimin tekelindedir diyemez. Ümmetten kastedilen yalılarda oturup Türkiye'yi dizayn etmeye çalışanlarsa biz o topluluktan değiliz."

        - 22 Nisan 2019 - Amerika'nın Sesi internet sitesi röportajı: "Bugün bu üç hedef (yasaklar, yolsuzluk ve yoksulluk) konusunda da hangi konumda bulunduğumuzun samimi bir muhasebesini yapmaksızın siyasete yeniden itibar kazandırmak ve topluma yeni bir güven verebilme çok güç görünmektedir."

        - 30 Temmuz 2019 - Financial Times röportajı

        - 18 Temmuz 2019 - BBC News ve Yavuz Oğhan röportajı

        - 28 Ağustos 2019 - TV5'teki demeçler: "Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüneçıkmaz."

        - 22 Mayıs Ankara, 28 Mayıs Diyarbakır, 2 Haziran Konya iftar programlarındaki konuşma ile 9 Ağustos'taki Konya'daki bayramlaşma törenindeki konuşması.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ