Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA ACI HABER! AK Parti Milletvekili Markar Esayan yaşamını yitirdi! Markar Esayan kimdir? - HABERLER
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan 51 yaşında hayatını kaybetti.

        Esayan'ın vefat haberini duyuran Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter'daki paylaşımında, "Sevgili Markar Esayan'ı kaybettik. Başımız sağ olsun.

        Bu ülkenin yetiştirdiği güzel insanlardan biriydi. Ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum." ifadesini kullandı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir süredir tedavi gören Esayan'ı daha önce evinde ziyaret etmişti.

        ERDOĞAN: HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ

        CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan için baş sağlığı mesajı yayınladı.

        Erdoğan Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "AK Parti MKYK üyemiz, İstanbul Milletvekilimiz, sevgili kardeşim Markar Esayan'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Müteveffa Markar kardeşimizin ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Ülkemiz siyasetine ve demokrasimize yaptığı katkıları hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.

        TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN TAZİYE MESAJI

        TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Eseyan'ı genç yaşta kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, başsağlığı diledi.

        Şentop sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "AK Parti İstanbul Milletvekili, değerli arkadaşımız, kıymetli entellektüel, vatansever dostumuz Markar Eseyan'ı genç yaşında kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Başımız sağ olsun." ifadelerine yer verdi.

        Şentop, ailesine ve sevenlerine sabırlar diledi.

        BAKAN ALBAYRAK: BAŞIMIZ SAĞ OLSUN

        Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan için, "Markar Esayan. Herkes onu güler yüzüyle, nezaketiyle ve beyefendiliği ile tanır, bilirdi. Kıymetli ve örnek bir aydın, özü sözü bir kardeşimizdi. Vefat haberi hepimizi derinden üzdü. Başımız sağ olsun" paylaşımında bulundu.

        ÇELİK'TEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Esayan'ın ölüm haberi sonrası sosyal medya hesabından bir mesajı yayınladı. Esayan, paylaşımında "Değerli kardeşimiz, zarif arkadaşımız Markar Eseyan’ı kaybettik. Çok değerli bir insan, çok güzel bir arkadaştı. Başımız sağolsun..." ifadelerine yer verdi.

        GAZETECİ KÖKENLİ MİLLETVEKİLİYDİ

        Esayan gazeteci kökenli milletvekillerinden biriydi. Siyasi hayatından önce çeşitli gazetelerde yazı ve incelemeler kaleme alan Esayan'ın 2005-2015 yıllarında 5 kitabı yayımlanmıştı.

        REKLAM

        MARKAR ESAYAN KİMDİR?

        Markar Esayan, İşletme Uzmanı, Gazeteci-Yazardı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesinde Kültürel İncelemeler Bölümünde tamamladı.

        Gazetelerde köşe yazarlığı ve çeşitli televizyonlarda siyasi tartışma programları yaptı. Basın ve yayın kuruluşlarında köşe yazarlığı ve siyasi yorumculuk yaptı. Yayımlanmış 3 romanı, 1 deneme ve 1 siyasi inceleme kitabı bulunmaktadır.

        25. ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu, Türkiye - Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyeliği, Türkiye - Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eş Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

        Çok iyi düzeyde İngilizce ve Ermenice bilen Eseyan, bekardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ