Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara Son dakika: Ankara'da mobilyacılar sitesinde yangın! Yaralılar var

        Yangın, akşam saatlerindeAltındağ ilçesi Ulubey Mahallesi'nde bulunan mobilyacılar sitesindeki 4 katlıfabrikada meydana geldi. Koltuk üretildiği belirtilen fabrikada, bilinmeyennedenle yangın çıktı. Binadan yükselen dumanları fark eden çevredekiler itfaiyeye haber verdi.

        İhbar üzerine olay yerinegelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, olay yerine gelerek incelemede bulundu.

        Basın mensuplarına açıklama yapan Ersoy,yangında 5 Suriye uyruklu işçinin yaşamını yitirdiğini söyledi.Yangının binanın bodrum katında başladığını belirten Ersoy, "Koltuk imalatı yapılan bir yer. Saat 18.00 sıralarında başlıyoryangın. O sırada 5 Suriyeli alt katta dumandan etkilenmemek için yukarıya kaçmış.Yangında yukarıya ulaştığında 5'ini de kaybettik maalesef.3'ünün kimliğini tespit ettik, diğerlerinin tespit çalışması sürüyor.Yangınşu anda kontrol altında" dedi.

        REKLAM

        YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

        İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy,yangının söndürüldüğünü, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve yangından etkilenen 8 kişinin tedavi altında olduğu bilgisini verdi.

        ANKARA VALİSİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

        Ankara Valisi Vasip Şahin yangına ilişkin açıklama yaptı. Şahin,"Hepimize geçmiş olsun. Ölenlere rahmet diliyoruz. Burada ağırlıklı olarak koltuk ve döşeme imalatı yapılan bir iş yeri. İtfaiyecilerden aldığımız bilgiye göre, yangın ikinci katta başlıyor ve üst katlara sirayet ediyor.” dedi.

        Şahin, açıklamasının devamında, “Yoğun duman üreten malzemeler iş yerinde bulunuyor ve dumandan etkilenen 5 çalışan maalesef rahmetli oluyor. Şu an yapılan tespitler bunlar, birde itfaiye erimiz dumandan etkileniyor. O da ayakta tedavi edildikten sonra görevinin başına dönüyor" ifadesini kullandı.

        Vali Şahin, ölenlerin Suriyeli olduklarına ilişkin sorulan soruya da "Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı araştırmalarını sürdürüyor." diye konuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ