Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika Azerbaycan Ermenistan! Dağlık Karabağ'da flaş gelişme! İran sınırı Azerbaycan'ın...
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ'ın İran sınırı tamamen Azerbaycan kontrolüne geçtiğini duyurdu.

        20 köy ve 1 kasabanın daha Ermenistan işgalinden kurtarıldığını duyuran Aliyev, "Azerbaycan ordusu, Füzuli ekseninin Mollaveli, Yukarı Rafidinli ve Aşağı Rafidinli köylerini, Cebrail ekseninin Sirik, Şıhlar, Mestelibeyli ve Derzili köylerini işgalden kurtardı." ifadelerini kullandı.

        ALİYEV'DEN BARIŞ GÜCÜ AÇIKLAMASI

        Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev 27 Eylül'de Dağlık Karabağ'da başlayan çatışmalara ilişkin açıklamada bulundu. Aliyev, "Dağlık Karabağ'a barış gücü yerleştirilmesine karşı değiliz" dedi.

        Aliyev, Karabağ'daki Ermenilerin kültürel özerkliğine ilişkin " Karabağ'daki Ermeniler kültürel özerklik sahibi olabilir" dedi

         Azerbaycan'dan 'kamikaze' tarzı İHA! Adı: "İti kovan!"
        Azerbaycan'dan 'kamikaze' tarzı İHA! Adı: "İti kovan!" Haberi Görüntüle

        KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

        Kremlin tarafından Dağlık Karabağ'daki çatışmalara yönelik yapılan açıklamada, "Dağlık Karabağ'daki çatışmalar ve gerilimin tek çözümü diyalog zemini oluşturmak ve diplomatik yol" ifadeleri kullanıldı.

        Kremlin açıklamasında, diplomasi ve barışçıl çözüm yollarını Azerbaycan ve Ermenistan'a hatırlattığını belirtti.

        PAŞİNYAN: DİPLOMATİK ÇÖZÜM YOK

        Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Facebook hesabı üzerinden Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalara yönelik değerlendirmede bulunmuştu.

        27 Eylül'de Dağlık Karabağ'da başlayan çatışmaların diplomatik yolla çözülemeyeceğini belirten Paşinyan, "Şu aşamada krizin diplomatik yolla çözülmesi mümkün değil. Ermenistan tarafı için diplomatik olarak kabul edilebilecek her şey... Azerbaycan tarafı için artık kabul edilemez" açıklamasında bulunmuştu.

        REKLAM

        NATO'DAN SARKİSYAN'A: TARAF DEĞİLİZ

        Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i NATO Merkez Karargahında ziyaret etmişti.

        Stoltenberg Sarkisyan'a çatışmada taraf olmadıklarını işaret ederek, "Aralarındaki bu sorunu karşılıklı diyalog yoluyla çözmelerini umuyoruz" dedi.

         543. Alayın 1. Taburu savaşa girmeyi reddetti!
        543. Alayın 1. Taburu savaşa girmeyi reddetti! Haberi Görüntüle

        ELE GEÇEN YERLEŞİM 125'E ULAŞTI

        Azerbaycan ordusunca ele geçirilen 1 kasaba ve 21 köyle birlikte 27 Eylül'den bu yana ele geçirilen yerleşim birimi sayısı böylece 125'e ulaştı. Edinilen bilgilere göre Dağlık Karabağ'ın güneyinde bulunan Ermeni güçlere ait cephe hattının büyük ölçüde darbe aldığı ve zayıfladığı öğrenildi.

        REKLAM

        400 KİŞİLİK TABUR ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

        Yaklaşık 400 sözleşmeli askerden oluşan tabur personelinin çoğunun etkisiz hale getirildiği, askeri birliğin yeniden yapılanmak üzere Ermenistan'ın Ararat kentine döndüğü ifade edildi.

        AA'da yer alan habere göre Ermenistan ordusunun, Azerbaycan'ın Siyezen, Gebele ve Kürdemir illerine balistik füze fırlattığı bildirildi.

        ERMENİSTAN BALİSTİK FÜZE FIRLATTI

        Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugün yerel saatle 07.00 civarında Siyezen iline 3, saat 09.00 civarında Gebele iline 2, Kürdemir iline ise 1 füze fırlatıldığı belirtildi. Füzelerin Ermenistan topraklarından atıldığı vurgulanan açıklamada, sivillerin hedef alındığı kaydedildi. Açıklamada, saldırılarda can kaybı yaşanmadığı ifade edildi.

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ