Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika... Bir haftadır kavanozla yaşıyordu! Seferber olup kurtardılar! - Haberler

        Hatay'ın İskenderun ilçesindeki İsmet İnönü Mahallesi Şahin Tepesi mevkiinde, çöp konteynerinin yanında süt içmeye çalışırken boynuna takılan kavanoz parçasıyla bir haftadır yaşamını sürdüren kediyi kurtarmak için mahalleli ve itfaiye ekipleri harekete geçti.

        KEDİ İÇİN HERKES HAREKETE GEÇTİ

        İHA'daki habere göre kedi için İskenderun Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi, İskenderun Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi tarafından çalışma başlatıldı.

        REKLAM

        30 KİŞİ, "KÖMÜR"Ü KURTARMAYA ÇALIŞTI

        Mahalleli tarafından ormanlık alana mama bırakıldı. Kedinin gelmesi için mahallede mangal bile yakıldı. Kedinin uyutucu iğne ile yakalanması düşünüldü ancak ölebileceği ihtimali üzerine bundan vazgeçildi. 30 kişi, gece gündüz "Kömür" ismini verdikleri sokak kedisini kurtarmak için ellerinden geleni yaptı.

        KURTULDU VE ORMANA KAÇTI

        Son olarak kedi, ekiplerce ağ benzeri file kullanılarak yakalanmaya çalışıldı. Yaklaşık 1.5 saat süren yakalama çalışmalarına, kedinin ormanlık alana kaçması üzerine ara verildi. Bir süre sonra tekrar çalışma başlatan itfaiye ekipleri, Şahin Tepesi bölgesinde kediyi yakaladı. Boynundaki kavanoz parçası çıkarılır çıkarılmaz itfaiye ekiplerinin elinden kurtulan kedi kaçarak uzaklaştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ