Birkaç günlük tam kış! İşte yeni yılda beklenen hava durumu!
Türkiye'nin büyük bölümünde yeni yıla girerken kış şartları etkili oluyor. Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, "İstanbul'da ve Marmara Bölgesi genelindeki tüm merkezlerde 1 Ocak Perşembe günü, son ayların en soğuk günü yaşanacak. Gündüz sıcaklıkları kıyı ilçelerde dahi en çok 2 ila 4°C olurken, gece İstanbul'da sıcaklıklar 0°C'nin altına düşecek." dedi. Öztel, yurdun birçok bölgesinde de kar yağışlarının devam edeceğini kaydetti
ABONE OLTürkiye’de soğuk ve yağışlı günler sürüyor. Bugün öğleden sonra kıyı Ege’de ve Marmara’da hava yağmurlu olacak. İstanbul’da tahminen saat 17.00’den itibaren gece yarısına kadar yağacak, bu yağışlı hava Bursa, Kocaeli, Sakarya, Düzce yükseklerine kar bırakacak fakat Balıkesir-Çanakkale-Edirne yönünde kar beklenmiyor.
Bolu’da ise son yılların en “beyaz” kış açılışı yaşanıyor. Şehirler arası yollarda trafik dururken, dağlık alanlarda kar kalınlığı şimdiden 1 metreye ulaşıyor. Bu akşam saatlerinden itibaren Bolu ve yakın çevresinde kar yeniden başlayacak ve 31 Aralık Çarşamba akşamına kadar aralıklarla sürecek. Bolu, Karabük, Kastamonu bu alandaki en yoğun kar yağışının düşeceği merkezler olacak.
Ankara’da ve Eskişehir’de de bu gece yarısından itibaren yarın akşama kadar aralıklı ve daha zayıf kar yağışları görülebilir. Ankara’nın kuzey ilçelerinde ise kar örtüsü oluşabilir. Bu gece Akdeniz’in iç kesimlerinde kar bekleniyor. Toroslar beyaza bürünürken Antalya-Konya yolunda kar ve yer yer buzlanma nedeniyle ulaşım aksayabilir.