Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bu gece Kadir Gecesi mi? 27 Nisan 2022 Kadir Gecesi ne zaman, bugün mü idrak edilecek?
        1

        Kadir Gecesi bu gece mi idrak edilecek? 27 Nisan 2022 yani 26 Ramazan 1443'ü 27 Ramazan'a bağlayan bu gece Kadir Gecesi mi? 11 ayın Ramazan Ayın sultanı Ramazan Ayının sonuna gelinmesiyle birlikte İslam Dünyası'nda bin adan daha hayırlı olduğuna inanılan ve aynı zamanda Kur'an'ı Kerim'in inzal olduğu gece olarak da kabul edilen Kadir Gecesi ile ilgili bu sorular merak ediliyor. Merak edenler için detayları haberinizde derledik.

        2

        KADİR GECESİ NE ZAMAN 2022?

        Bin aydan daha hayırlı olarak bilenen Kadir Gecesi Ramazan Ayı’nın 27. gecesi yani 26. günü 27. güne bağlayan gece olarak genel kabul görse de Ramazan Ayının tam olarak hangi gecesinin Kadir Gecesi olduğu kesin olarak bilinmemektedir. Buna göre bu yıl Ramazan ayının 27. Gecesi yani genel kabulle Kadir Gecesi olduğuna inanılan 2022 yılında 27 Nisan akşamından 28 Nisan imsak vaktine kadar idrak edilecek.

        3

        2022 KADİR GECESİ RAMAZAN'IN KAÇINCI GÜNÜ?

        İslam inancına göre Kur'an'ın bin aydan daha hayırlı olduğu vahyedilmiştir. Kadir Gecesi ile ilgili hadislere bakıldığında İslam nebisinin mü’minlere tavsiyesi, Kadir gecesini Ramazanın son on gününde ve özellikle de tek gecelerinde aramaları şeklinde olmuştur.