Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: CHP lideri Kılıçdaroğlu MYP ve BTP'ye gidiyor

        Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı aday ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adaylığı sonrası ilk temaslarına başladı. Kılıçdaroğlu bugün MYP lideri Remzi Çayır ve BTP lideri Hüseyin Baş ile görüştü.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 11.00'de Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır'ı ziyaret etti. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

        Görüşme sonrası konuşan Kılıçdaroğlu, "Dertleştik, Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun yol arkadaşlarıyla bir masanın etrafında bir araya gelmek son derece değerli. Bundan sonra uygun ortamlar olduğunda tekrar bir araya geleceğiz. Sayın Genel Başkan ve arkadaşlara yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

        REKLAM

        MYP lideri Remzi Çayır da "Sayın Genel Başkan'ın yaptığı ziyareti önemsiyoruz, bu yolculukta başarılar diliyoruz. Biz, Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşları olmak üzere tüm suikastların aydınlatılmasını istedik. Faili meçhul cinayetler açığa kavuşturulmalıdır, Sinan Ateş dahil olmak üzere" diye konuştu.

        "ONU EV SAHİBİNE SORACAKSINIZ"

        Gazetecilerin HDP'ye yapacağı ziyaretin ertelenmesine ilişkin sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Onu bana sormayacaksınız. Onu ev sahibine soracaksınız." dedi.

        Hatay Valisi Rahmi Doğan ve İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat'ın milletvekili aday adaylığı için istifa ettiklerinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmede bulundu:

        "Yaklaşık 50 bin insan hayatını kaybetti. Allah rızası için bir kişi sorumluluk alıp 'Ya vicdanen benim istifa etmem lazım. Ben bunu beceremedim, bunu yapamadım, bunda benim de sorumluluğum var.' demedi. Ne diye istifa ediyorlar? Yeniden siyasete girmek için. Olur, girsinler."

        BTP İLE GÖRÜŞTÜ

        CHP lideri Kılıçdaroğlu saat 15.00'te Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş'ı ziyaret etti.

        Kılıçdaroğlu'nun görüşmeleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda destek isteyeceği belirtildi.

        AA'da yer alan habere göre Kılıçdaroğlu'nu, BTP Genel Merkezi'ne gelişinde Baş ve parti yetkilileri karşıladı. Kılıçdaroğlu ve Baş, bir saat süren görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

        Devlette liyakatten ekonomiye, üniversitelerden depreme kadar pek çok konu hakkında karşılıklı düşüncelerini ifade ettiklerini belirten Kılıçdaroğlu, Baş önderliğindeki BTP heyetine ev sahipliği için teşekkür etti.

        BTP Genel Başkanı Baş ise çok verimli ve Türkiye'nin pek çok meselesinin konuşulduğu bir sohbet gerçekleştirdiklerini söyledi.

        Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde Kılıçdaroğlu'na başarı dileyen Baş, "Umuyoruz Türkiye adına çok doğru, çok güzel günler göreceğimiz bir süreçte olacağız. Biz de Türkiye adına, Türkiye'nin yarınları adına çalışmalarımızı yapıp, süreç içerisinde kamuoyuyla da paylaşacağız." dedi.

        TİP VE SOL PARTİ'YE GİTMİŞTİ

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklanmasından önce Sol Parti ve Türkiye İşçi Partisi'ni ziyaret etmişti.

        SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen ve TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile görüşmüştü.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ