Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce açıklandı | Son dakika haberleri

        Cumhuriyet Halk Partisi, cumhurbaşkanı seçiminde cumhurbaşkanı adayı olarak Muharrem İnce isminde karar kıldı. Grup toplantısında karar oy birliği ile alındı. CHP'liler tarafından doldurulan Ahmet Taner Kışlalı Spor Kompleksi'nde Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin adaylığını resmen açıkladı. Kılıçdaroğlu, konuşması sırasında İnce'yi, "sorunları çözmek için bir öğretmen aday olmak istiyor. Çaba sarf etmek istiyor. Muharrem İnce, eski bir öğretmen. Gel buraya Muharrem İnce." diyerek sahneye davet etti. İnce, CHP rozetini Kılıçdaroğlu'na teslim etti, Kılıçdaroğlu da İnce'ye, Türk Bayrağı rozeti taktı.

        Kılıçdaroğlu'nun açıklamarından satır başları:

        REKLAM

        KILIÇDAROĞLU, İTTİFAKIN GEREKÇELERİNİ AÇIKLADI

        CHP'nin heyecanla beklenen cumhurbaşkanı adayını takdim etmek için sahneye çıkan Kılıçdaroğlu, "29 Ekim 1923'te Cumhuriyeti kurduk. Bütün mazlumlara, ezilen halklara örnek olduk. 2018'deyiz, 21. yüzyıldayız. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye farklı bir döneme evrildi. 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirdiler, 20 Temmuz sivil darbesini yaptılar. Buna karşı çıkan bir tek CHP oldu. 'Neden ittifak yapmak istiyorsunuz?' diyorlar. Sıfır baraj ittifakı istiyoruz, her partinin katıldığı sıfır baraj ittifakı. Seçme hakkının önündeki engelleri kaldırmak istiyoruz. Sıfır baraj ittifakı olursa, her vatandaş gönlünde yatan partiye oy verebilecek. Demokrasiyi geliştirmek için ittifak yapmak istiyoruz. Siyasi partiler ülkenin çıkarları için bir araya gelmelidir. Ülkede kutuplaşmayı engellemek için ittifak istiyoruz. Bu ülkede huzur içinde yaşamak için ittifak istiyoruz. Buradan bu çağrıyı da tüm siyasi partilere yapıyoruz.

        "YENİ BİR YOL AYRIMI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

        İktidara eleştiriler yönelten Kılıçdaroğlu, "Söyledim, yeni bir yol ayrımı ile karşı karşıyayız. 21. yüzyıldayız, 20 Temmuz darbesinden sonra kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır. Çünkü yargı bağımsızlığı yoktur. Güçler ayrılığı ilkesi yoktur. Yargı çökmüştür. Hesap verebilirlik, 80 milyondan toplanan vergilerin nereye gittiğinin hesabını siyasi iktidar vermemektedir. Medya kontrol altındadır, basın özgürlüğü tamamen bitmiştir. Bir grup medya direnmektedir, onlar da her türlü baskı altında."dedi.

        "HERKES SEÇMEN LİSTESİNİ KONTROL ETSİN"

        "25 Haziran'da Türkiye'nin bütün dağlarında çiçekler açsın diyorsak, çağrımdır" diyen Kılıçdaroğlu, "Birinci görevimiz herkes seçmen listesini kontrol etsin. İkinci görev, bu ülkenin aydınlarına, demokrasiye inananlara çağrımdır. Kimse tatile gideyim, yaylaya çıkayım dememelidir, böyle bir lüksümüz yok. Herkes inadına inadına sandıklara gitmelidir. Sorunlarımız, Türkiye bugün bir beka sorunu yaşamaktadır. 5 sorunun aşılması lazım. Birincisi, demokrasi ve halkın iradesini hipotek altından kurtarmak zorundayız. Hiç kimse demokrasi üzerinde vesayet kurmaya kalkışmasın. Nasıl mücadele ettiysek, mücadelemizi yine yapacağız. Kimse orduyu demokrasinin üzerinde gölge olarak kullanmasın. Türkiye , bugün bütün dünya ile kavgalıdır. Biz tüm komşularımızla ve dünyayla barışık olmak istiyoruz. Ayrıştıran değil, birleştiren olacağız. Ekonomi dördüncü sorunumuz. Mevcut yöneticiler yakayı tefecilere kaptırmıştır. Mevcut yönetim rantiye için uğraşıyor. Şunu herkesin bilmesini isterim. Duyunu Umumiye şimdi Londra'da kurulmuş durumda." şeklinde konuştu.

        "ESKİ BİR ÖĞRETMEN MUHARREM İNCE, GEL BURAYA"

        "Beşinci sorun eğitim diyen Kılıçdaroğlu, "16 yılda 14 kez eğitim sistemi değişti. Biz vicdanı ve fikirleri hür nesiller yetiştireceğiz. Güzel günler göreceğiz, güneşli günler. Motorları maviliklere süreceğiz, 25 Haziran'da Allah'ın izniyle bunu yapacağız. Seçim bildirgesi için toplantı yapacağız. Kopyacıdan siyaset adamı olmaz. İstedikleri kadar kopyalasınlar. Vicdani hür nesilleri kim yetiştirecek, öğretmen. Bu sorunları çözmek için bir öğretmen aday olmak istiyor. Çaba sarf etmek istiyor. Muharrem İnce, eski bir öğretmen. Gel buraya Muharrem İnce." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ