Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu Zonguldak ve Bartın'da vaatlerini sıraladı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak, Bartın ve Manisa'da vatandaşlara seslendi.

        KILIÇDAROĞLU MANİSA'DA

        Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bayrak ve vatan bizim için vazgeçilmezdir. Bir sürü yalanlar, bir sürü iftiralar. Yok masanın altı, yok masanın üstü, yok masanın yanı. Bunların hiçbirisine inanmayın." dedi.

        Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 14 Mayıstaki seçimlerde "tarih yazacaklarını", ülkeye barış ve huzuru getireceklerini söyledi.

        Seçimi kazanmaları halinde sosyal devleti ayağa kaldırmayı, 100 bin öğretmen ataması yapmayı, 150 bin taşeron işçiyi kadroya almayı vadeden Kılıçdaroğlu, bölgenin en önemli tarımsal ürünü çekirdeksiz kuru üzümün müstahsildeki kilogram fiyatını en az 2 dolar olarak belirleyeceklerini söyledi.

        Bayrak ve vatanın kırmızı çizgileri olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

        "Bayrak ve vatan bizim için vazgeçilmezdir. Bir sürü yalanlar, bir sürü iftiralar. Yok masanın altı, yok masanın üstü, yok masanın yanı. Bunların hiçbirisine inanmayın. Çünkü 6 lider beraberiz, 6 lider halkın karşısına çıkıyoruz. Kul hakkı yemeyeceğim ve kul hakkı yedirmeyeceğim. Sizler gibi yaşıyorum. Benim sarayda yaşamak gibi bir derdim yok. Gazi Mustafa Kemalin Çankaya'sına gideceğiz."

        Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından "Haydi" isimli yeni seçim müziklerini meydandakilerin beğenisine sundu.

        Mitingde konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise belediye başkanlığına seçildikten sonra başkentte yaptıkları hizmetleri anlattı. Herkese eşit şekilde hizmet ettiklerini anlatan Yavaş, yaşanan değişimin etkilerini herkesin gördüğünü savundu.

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, Millet İttifakında 6 partinin genel başkanının "biz" kavramı altında birleştiğini ifade ederek, "Millet İttifakı, Türkiye için muhteşem bir dönüm noktası olacak. Çok büyük bir ekibimiz var. Başkanlarımızla biz kendimizi bu süreçte millete adadık. Parti yok, partizanlık yok. Bu seçim siyasi partilerin kazanacağı bir seçim değil. Bu seçim demokrasinin, hak hukuk ve adaletin kazanacağı bir seçim." ifadelerini kullandı.

        Mitingin sonunda, Kılıçdaroğlu, Yavaş, İmamoğlu ve milletvekili adayları, meydandakilere mesir macunu saçtı.

        BARTIN'DA: 1971'DEN BERİ UYGULANMIYOR

        Kılıçdaroğlu, "Bütün sıkıntıları biliyoruz. 5 bin işçi alacağımızın sözünü verdim Zonguldak'ta. Önce bu ülkenin insanının karnı doyacak. En geç 2 yıl içinde Suriyeli kardeşlerimizi, Suriye'ye uğurlayacağız" dedi.

        "Benim saraylarda gözüm yok" diye konuşan Kılıçdaroğlu, "Evim, barkım, çocuğum çoluğum hepsi sizler gibi" diye konuştu.

        Gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Demokrasiden, eşitlikten yana mısınız" diye sorarken, "Sizin hayalleriniz benim hedefim olacak" diye sözlerini sürdürdü. Kılıçdaroğlu, "Sandığa gidip ilk kez oy kullanacak 5,3 milyon genç var. Otoriter bir rejimi değiştirmek için oyunu kullandığında bu ülkeye demokrasi gelecek. Sizler dünya siyaset tarihine damga vuracaksınız" ifadelerini kullandı.

        Ekonomiye ilişkin eleştirilerini sıralayan Kemal Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Ülkenin büyümeye, kalkınmaya ihtiyacı var. Kaynakların doğru ve yerinde kullanılması lazım. Bütçelerin sağlıklı yapılması lazım. Buna karar veren organ siyasi otoritedir. Bu siyasi organın bu kararını şekillendirmesine de Bütçe Kanunu denir. Ben 2015'ten bu yana emeklilere ikramiye verin dedim, söz verdim. Kurban Bayramı'nda 15 bin lira parayı hesaplarında görecekler. Türkiye zengin bir ülke; para var. 5'li çeteye, yandaşlara para var emekliye gelince yok. Var para."

        Ev kadınlarının sorunlarına değinen Kılıçdaroğlu, "İki sözüm var. Kırsalda çalışan ve gençlerin sosyal güvenlik primini devlet ödeyecek. Aile Destekleri Sigortası getireceğiz. 1971 yılından bu yana uygulanmıyor. Kimsenin yoksulluğunu afişe etmeyeceksiniz" dedi.

        "2400 MADDELİK YOL HARİTAMIZ HAZIR"

        "Kavgadan bıktık artık" diyen Kılıçdaroğlu, "Size sözüm var, 85 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım. Göreceksiniz, Ekrem ve Mansur Başkan da onlar da görevlerinin başında olacaklar. Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin Genel Başkanları da Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak. Tam 2400 maddelik yol haritası hazırladık. Tarımda, sağlıkta neler yapabileceğimiz var. Türkiye'yi çok daha iyi yere getireceğiz" ifadelerini kullandı.

        Kemal Kılıçdaroğlu, "Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim" sözlerini tamamladı.

        ZONGULDAK'TAN: 5 BİN MADENCİ ALACAĞIZ

        Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ta konuştu.

        Kılıçdaroğlu, "Zonguldak'a geldiğimde hep içinde burukluk hissederim. Kara elmasın kenti diye düşünürüm. Madenciler için dünya kadar şiirler, romanlar yazıldı. Hayatını kaybedenler için hep beraber gözyaşı döktük. Emekçilerin Ankara'ya yürüyüşünü asla unutmadım. Zonguldak bir emekli kentine dönüştü. Kömürü Güney Amerika'dan getiriyorlar, dışarıdan getiriyorlar, dünyanın parasını ödüyorlar. Aşamalı olarak 5 bin işçi alacağım" dedi.

        100 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI

        Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin değişime, huzura ihtiyacı var. Türkiye'nin birlikte olmaya, birlikte çalışmaya ihtiyaç var. Birlikte yaşamaya ihtiyacımız var. Bu zor günler geçecek, güzel günler gelecek" diye sözlerini sürdürdü.

        REKLAM

        Köy okullarının açılacağını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "100 bin öğretmen ataması yapacağız. Gencecik üniversiteli işsiz, köye gitsinler çalışsınlar. Çiftçi kazansın, herkes kazansın. Eti, canlı hayvanı, buğdayı, arpayı, yulafı dışarıdan getir. Milyar dolarları dışarıya öde, olmaz. Bu düzeni ters yüz edeceğiz. İnsanca hakça bir düzeni getireceğiz, kimsenin endişesi olmasın" diye konuştu.

        EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ VAADİ

        "Eskiden burası kara elmasın başkentiydi, şimdi emekli başkenti olma yolunda ilerliyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Emekliler de geçinemiyor. 'Emeklilere birer maaş ikramiye verin' dedim. Sözüm söz, asgari ücret kadar Ramazan ve Kurban Bayramı'nda birer ikramiye vereceğiz. 15 bin liralık ikramiyesini görecek emekli kardeşim" dedi.

        Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

        "27,5 yılımı devlete harcadım. Bütçe nasıl yapılır, nasıl tasarruf yapılır gayet iyi bilirim. Emekliye para verilecek derseniz ödeneği koyarsınız. Sözüm söz, 418 milyar doları dışarıya götürenler size de sözüm söz, götürdüğünüz paranın tamamını getireceğim ve bu millete vereceğim.

        Sanıyorlar ki Bay Kemal devleti tanımaz. Devleti parti devletine dönüştürdüler. Devlet yine liyakatli insanların yöneteceği devlet olacak. Her şeyi adalet üzerine inşa etmeye çalışıyorum."

        REKLAM

        İşsizliğe değinen Kılıçdaroğlu, "3,6 milyon Suriyeli var. En geç 2 yıl içinde bütün Suriyelileri ülkelerine uğurlayacağız. Vatanını seven kim Bay Kemal, yabancıları göndermek isteyen kim Bay Kemal. Her türlü kötülüğü yapan onlar ama suçlu bay Kemal oluyor" ifadelerini kullandı.

        "MUTFAKLARDA YANGIN VAR"

        "Bir değişime ihtiyaç var" diyen Kılıçdaroğlu, "Yeter artık, 22 yıldır memleketi ne hale getirdiler. Milleti bir kuru soğana muhtaç ettiler. Mutfaklarda yangın var. 'Filyon Limanı'nı CHP gelince yapmayacak'mış. Sizin mi orası, Türkiye Cumhuriyeti'ne ait. Yapacağız, daha güzelini yapacağız" dedi.

        SURİYE TEZKERESİ

        Kılıçdaroğlu, CHP'nin Suriye tezkeresine "hayır" demesine yönelik eleştirilere yanıt vererek şunları söyledi:

        "Bir Suriye tezkeresi var, Kılıçdaroğlu niye hayır dedi' diye. Terör örgütleri için yabancı askerleri Türkiye'ye davet etme hakkı vardı. Ben kendi ülkemde hiçbir zaman yabancı asker postalı istemiyorum. Bahçeli'ye, Erdoğan'a sordum, 'Kimi davet edeceksiniz?' Sen kalkıyorsun terörle mücadelede yabancı askerleri davet ediyorsun" diye konuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ