Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmir depremi son dakika! Deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları başladı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İzmir'de meydana gelen depremde yıkılan binalarda kurtarma çalışması başlatıldı. Depremden dakikalar sonra göçük altında kalan 5 kişi kurtarıldı.

        Vali Yavuz Selim Köşger, daha sonra yaptığı açıklamada kurtarılan vatandaşların sayısının 70 olduğunu açıkladı. Yıkılan ve hasar gören 12 binadaki arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

        İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde hissedildi deprem sonrası yıkılan binalarda enkaz altında kalan vatandaşlar için kurtarma çalışması başlatıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremin ardından kendilerine 20'ye yakın yıkım ihbarı geldiğini söyledi.

        15 YAŞINDAKİ GÜNAY 9 SAAT SONRA KURTARILDI

        285. Sokak'taki çöken binada da ekiplerin çalışması sonuç verdi. Binanın çökmesi sonucu enkaz altında kalan 15 yaşındaki Günay Özışık da yaklaşık 9 saat sonra kurtarıldı. Günay Özışık ambulansla hastaneye götürüldü.

        17 YAŞINDAKİ UMUT'UN KURTULUŞU

        Bayraklı ilçesinde depremden hasar gören bina enkazları altında kalan vatandaşlardan biri de 17 yaşındaki Umut Demir idi. Depreme uykuda yakalanan Umut Demir, çok katlı bir binanı enkazından kurtarıldı. O anlar kameralara yansıdı.

        AFAD, belediye, itfaiye ve 112 Acil ekipleri yıkımın olduğu söylenen Bayraklı ilçesine yönlendirildi. Bayraklı ilçesi 1593 Sokak'ta deprem nedeniyle yıkılan 7 katlı binanın enkazından 4 kişi yaralı çıkarıldı. Enkazdan kurtarılan bir kadının kurtarılma anı vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Binada yakınları bulunanların endişeli bekleyişi devam ediyor.

        VALİ KÖŞGER: 70 KİŞİ KURTARILDI

        İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamada, depremde enkaz altından 70 civarında kişinin kurtarıldığını bildirdi.

         Deprem bilimci Prof. Dr. Sözbilir: "13 faydan 1'i kırıldı! Şiddeti 8!"
        Deprem bilimci Prof. Dr. Sözbilir: "13 faydan 1'i kırıldı! Şiddeti 8!" Haberi Görüntüle

        Öte yandan son olarak Bayraklı ilçesi 258 Sokak'taki binanın enkazından 28 yaşındaki bir kişi daha yaralı olarak kurtarıldı.

        "TEKERLEKLİ SALDALYEDE OLAN BİR TEYZEMİZ TSUNAMİDE HAYATINI KAYBETTİ"

        Sığacık Mahallesi Muhtarı Yaşar Keleş, "Depremde hayatını kaybeden bir kişi tekerlekli sandalyede olan bir teyzemizdi. Malesef tsunamide boğularak hayatını kaybetti." dedi.

        MARKETTE 20 KİŞİNİN MAHSUR KALDIĞI İDDİA EDİLDİ

        Depremden en çok etkilenen ilçe Bayraklı'da 11 katlı bir binanın da alttaki 3 katı çöktü. Binanın alt katında bulunan tekel bayisinin çalışanları kendilerini dışarı atıp, canlarını kurtardı. Ancak yanındaki zincir market şubesinde çalışanları ve bazı müşterilerin mahsur kaldığı öne sürüldü. Markette 20 kişinin mahsur kaldığı ifade edilirken, ihbar üzerine bölgeye AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, binada arama kurtarma çalışması başlattı.

        REKLAM

        YÜKSEKTEN ATLAMA SONUCU YARALANANLAR OLDU

        Deprem sırasında bazı vatandaşların panik yapıp yüksekten atlama sonucu yaralandığı belirtildi. Enkaz altından kurtarılan vatandaşlar çevredeki hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alındı.

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ