Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz SON DAKİKA DOLAR! Dolarda S-400 hareketliliği - 25 kasım döviz kuru - Döviz Haberleri

        Geçen hafta 5.70 altını gören dolar kuru 25 kasım haftasına 5.71 seviyelerinden başlıyor. Yurt içi piyasalarda önemli bir veri gündemi bulunmazken S-400 konusundaki haber akışıyla kur 5.75'i geçti.

        Ankara Valiliği, dün yaptığı açıklamada, Pazartesi ve Salı günü Hava Savunma Sistemi Projesi Uçuşlu Test kapsamında Ankara semalarında F-16’ların test uçuşu yapacağını duyurmuştu.

        Uçuşların Rus yapımı S-400 hava savunma sistemiyle uçaklar arasındaki radar bağlantısının testi nedeniyle yapılacağına dair ulusal medyadaki haberler üzerine kurda yukarı yönlü hareket başladı. 25 Kasım öğle saatlerinde dolar/TL kademeli olarak 5.75 seviyesini aştı.

        DOLAR

        $
        29,7655 -0,02
        • Alış: 29,7678
        • Satış: 29,7767
        Son Güncellenme Tarihi: 04/01/2024 16:28:48

        Dışarıda ise piyasaların izlediği birkaç gelişme var. Fed Başkanı Powell bu gece 03:00 civarı Rhode Island'da bir konuşma yapacak ve çarşamba günü de bej kitap yayımlanacak. Ayrıca ABD 3. çeyrek büyüme rakamları ve Şükran Günü tatili öncesi şirket verileri de takip ediliyor.

        Piyasaların en önemli gündem maddesi olan ticaret görüşmelerine dair karışık mesajlar gelmeye devam ediyor. Çin ve ABD liderleri ilk safhaya yönelik anlaşmanın imzalanmasının yakın olduğunu söylemekle beraber ilginç açıklamalar da geldi.

        Donald Trump, cuma günü Çin ile ticari bir anlaşmaya “çok yaklaştıklarını” söylerken “esas sorun, bunu yapmak isteyip istemediğim.” dedi ve Hong Kong kaynaklı gelişmeler nedeniyle müzekereleri bozabileceği kaygısı oluştu. Çin lideri Şi ise gerektiğinde misilleme yapmaktan çekinmediklerini belirtti.

        Euro bölgesinde ise enflasyon rakamları gelecek. ECB'nin başına geçen Lagarde, bankanın bir türlü yakalanamayan yüzde 2 enflasyon hedefi nedeniyle bankanın stratejisinin gözden geçirileceğini belirtmişti.

        Haftanın son gününde ise Çin PMI verileri bekleniyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ