Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Son dakika: Dolar kuru 17 TL'yi gördü! Dolar neden yükseliyor? İşte merak edilenler - Döviz Haberleri

        Dolar ne kadar, kaç TL? Dolar kuru serbest piyasada 17 TL sınırını aştıı. Dolar'daki hızlı yükseliş beraberinde "Dolar neden yükseliyor?" sorusunu akıllara getirdi. Merak edenler için detayları haberimizde derledik. Peki, dolar neden yükseliyor? İşte merak edilen detaylar...

        DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

        Dolardaki yükselişte enflasyon oranları ve tarım dışı istihdam verileri etkili oldu. ABD'de yıllık enflasyon nisan ayında yüzde 8.5 ile 40 yılın zirvesine yükselmesinin ardından mayısta yüzde 8.3'e çekildi. Mayısta bir gerileme kaydedilse de yıllık enflasyon yüzde 8.1'lik piyasa beklentisinin üzerinde kaldı.

        Bunun yanında geçen hafta ABD'de tarım dışı istihdamın 390 bin yükseldiği açıklandı. Bu artış 328 binlik piyasa beklentisinin üzerinde kaldı.

        REKLAM

        DOLAR

        $
        28,7832 0,04
        • Alış: 28,7711
        • Satış: 28,7953
        Son Güncellenme Tarihi: 21/11/2023 04:19:22

        FED'DEN SIKILAŞTIRMA BEKLENİYOR

        Beklentinin üzerinde seyreden enflasyonun üzerine işgücü piyasasındaki güçlü performans eklenince Fed'in önümüzdeki toplantılarda daha agresif sıkılaşma adımları atabileceğine yönelik beklentiyi artırdı. Fed'in sıkı para politikasında agresifleşme beklentisi dolarda yukarı yönlü ivmeyi hızlandırdı.

        Bu da son 2 günde dolar endeksinin yüzde 0.5 yükselmesine yol açtı. ABD 10 yıllık tahvil getirileri de yüzde 2.96'dan yüzde 3.04'e yükseldi. Tüm bunların etkisiyle birlikte dolar TL'nin de aralarında bulunduğu birçok para birimi karşısında yükselişe geçti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ