Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Son dakika! Dolar yeni haftaya nasıl başladı? 23 Mart 2020 dolar kuru - Döviz Haberleri

        Koronavirüs salgınının yatırımcıların riskli varlıklardan kaçmasına yol açarken dolar da güçlenmeye devam ediyor. Geçen hafta doların ana para birimleri karşısındaki performansını gösteren dolar endeksi 4 yılın ardından ilk defa 102 seviyesini aştı. Dolar/TL de buna paralel bir şekilde 6.55 seviyesinin üzerine tırmandı.

        Dolar yeni haftaya da 6.5605'ten başladı.Sabah saatlerinde 6.5875'e yükseldi. Öğleden sonra yükselişini sürdürerek 6.60'ın üzerini gördü.Daha sonra Fed'in yeni genişlemeci kararlarıyla bu seviyenin altına geriledi.

        Yeni haftada kurun seyrini koronavirüs haberleri etkilemeye devam edecek. Merkez Bankaları, TCMB dahil, birer birer faiz indirirken dünya genelinde hükümetler de koronavirüsün ekonomik etkilerini azaltmak için destek paketleri açıkladılar.

        REKLAM

        BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

        Ancak bu küresel mücadele virüsün yayılmasının durduğu anlamına gelmiyor. Koronavirüs salgınının ekonomik etkileriyle ilgili çeşitli tahminler bulunsa da salgının henüz tam ne kadar süre dünyayı etkisi altında tutacağını kimse bilmiyor. Dolayısıyla bu belirsizlik ABD varlıklarına olan talebi artırıyor.

        DOLAR

        $
        28,7836 0,05
        • Alış: 28,7720
        • Satış: 28,7941
        Son Güncellenme Tarihi: 21/11/2023 06:22:28
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ