Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA! Düzce'de selde felaketinde acı haber! Bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı! - Haberler

        Düzce'de Çarşamba günü meydana gelen selden en fazla etkilenen yerleşim yeri Akçakoca ilçesinin Esmahanım köyü oldu. Selde, 4'ü çocuk, 2'si kadın, 1'i erkek olmak üzere toplam 7 kişi kayboldu. Önceki gün yapılan aramalarda, eşi ve çocuğuyla birlikte kaybolan Fatma Töngel'in (42)cansız bedeni bulundu. Fatma Töngel, dün toprağa verildi.

        Arama çalışmaları, bugün sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başladı. Hem karada hem derede hem de havadan drone ile yapılan çalışmalar, Esmahanım ile Uğurlu köyleri arasındaki bölgede yoğunlaştırıldı.

        Jandarma Arama Kurtarma, AFAD, UMKE, AKUT, İHH, AKUT ve DAKE ekiplerinden oluşan yaklaşık 250 kişi bölgedeki her çalının altına bakarak arama çalışmasını sürdürüyor.

        REKLAM

        ACI HABER

        Düzce'nin Akçakoca ilçesinde selde kaybolan 1 kişinin daha cansız bedeni bulundu. Arama kurtarma ekipleri, Esmahanım köyüne yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta Uğurlu köyü Kıran Deresi ve Melen Çayı'nın birleştiği noktada balçık içinde ceset buldu. Ekiplerin kayıp 5 kişiyi arama çalışmalarının da sürdüğü bildirildi.

        Düzce'nin Akçakoca ilçesinde Uğurlu köyü Kıran Deresi ve Melen Çayı'nın birleştiği noktada balçık içinde ölü bulunan kişinin Cengiz Töngel (53) olduğu belirlendi. Önceki gün Cengiz Töngel'in eşi Fatma Töngel'in cenazesi bulunmuş, dün de toprağa verilmişti.

        205 PERSONEL KAYIP VATANDAŞLARI ARIYOR

        Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Düzce Valiliği, Vali Zülkif Dağlı başkanlığında oluşturulan İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi koordinesinde çalışmaların devam ettiğini duyurdu. Yürütülen çalışmalar çerçevesinde, kaybolan 7 kişiden Fatma Töngel’in cansız bedenine 19 Temmuz 2019 tarihinde, bugün ise saat 11.00 civarında Uğurlu Köyü mevkiinde dere yatağında bir erkek cesedi bulunduğunun duyurulduğu açıklamada, devam eden arama çalışmalarına halihazırda 205 personel, 38 araç, 3 8x8 amfibik araç, 8 bot, 13 köpek ve 3 helikopter ve 1 uçak ile hava, kara ve denizden sürdüğü belirtildi.

        KÖYLERDE KESİNTİSİZ SAĞLIK HİZMETİ

        Ürütülen çalışmalar neticesinde afetten etkilenen köylere kesintisiz bir şekilde gıda, su, temel ihtiyaç maddeleri ve hijyen maddeleri sağlanmasına devam edildiği belirtilerek, “Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam etmesi için kurum binalarının hasar gördüğü köylere mobil sağlık istasyonları kurulması sağlanmıştır. Köylerde kesintisiz sağlık hizmeti verilmeye devam edilmektedir. Ekiplerce yapılan çalışmalar sonrası Cumayeri ilçesi ve köylerine elektrik verilmiş olup, Akçakoca ilçemizde enerji verilemeyen köylerimizde jeneratörler yerleştirilmiştir. Enerji hatları en kısa sürede tamir edilmesi için çalışmalar hızla devam etmektedir. Ayrıca Akçakoca ilçemizde 9 adet mobil jeneratörler hazır bekletilmektedir” denildi.

        86 AFETZEDE ÖĞRENCİ YURDUNDA BARINDIRILIYOR

        Sel ve su baskınlarından etkilenen 135 vatandaş için barınma yerleri tahsis edildiğini ve 50 vatandaşın yakınlarının yanına yerleştirildiğinin belirtildiği açıklamada, 86 afetzedenin öğrenci yurtlarında barındırılmaya devam edildiği ifade edildi. Türk Kızılayı tarafından günde 3 öğün yemek dağıtımı ve diğer ihtiyaç malzemelerinin dağıtımına devam edildiğini açıklayan Düzce Valiliği, “Ulaşım ve enerji hizmeti verilen köylerin haberleşme hatları tekrar aktif hale getirilecektir. Hasar tespiti ve zarar tespiti için yapılan çalışmalar devam etmektedir. Afette telef olan hayvanların gömülme işlemleri devam etmektedir. Yerel koordinasyon amacıyla AFAD Mobil Koordinasyon aracı Akçakoca Merkez’de görevlendirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

        AFAD BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

        AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, "En çok iki köyümüz etkilendi. Şu ana kadar 2 vatandaşımıza ulaşabildik, 5 kişiye de ulaşma çalışmaları sürüyor. Bir taraftan arama kurtarma diğer taraftan iyileştirme faaliyetleri devam ediyor. Barınma, su, gıda ihtiyaçları sağlanıyor. Köye kısmen elektrik verilmeye başlandı. 5 vatandaşımıza bir an önce ulaşmak istiyoruz. 21 kilometrelik uzun bir hat var. Çalışmalar devam ediyor ama çok kolay ilerlemiyor. Havadan, karadan ve denizden arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ