Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Son dakika Fenerbahçe haberleri! Marcelo'dan Türkiye'ye transfer sorusuna cevap! - Fenerbahçe Haberleri
        1

        İspanya Ligi'nde son olarak Real Madrid forması giyen ve transferde Fenerbahçe ile anılan Marcelo, sözleşmesinin bitmesinin ardından kulübe veda etti. Marcelo, gözyaşlarını tutamadı. Brezilyalı futbolcu, Fenerbahçe ile ilgili soruya da cevap verdi.

        2

        Törene başkan Florentino Perez de katıldı. Kulübün efsanelerinden biri olarak tanımlanan Marcelo, Real Madrid kariyeriyle ilgili açıklamalar yaptı.

        3

        Öncelikle törende Marcelo hakkında konuşan Florentino Perez, futbolcunun kulüp tarihi adına çok önemli bir isim olduğuna dikkati çekti. Marcelo'ya altın ve elmas rozet takan Perez, "Bugün tüm Madrililer için duygularla yüklü bir gün. Büyük kaptanımıza veda ediyoruz. En büyük efsanelerimizden biri haline gelen, Real Madrid tarihinin en çok şampiyonluk kazanan oyuncusundan bahsediyoruz. Çünkü Marcelo'dan söz ediyoruz" dedi.

        4

        Real Madrid Başkanı sözlerine şu şekilde devam etti:

        "Madridliler her maçta sahaya ruhunu koyduğun için sana minnettar. Yetenek ve kaliten, sahada mücadele etme şeklin, her şey için teşekkürler. Hayal gücün ve mutlulığun ekibimizin büyük başarılar elde etmesi için her zaman gerekliydi."

        5

        GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

        Florentino Perez'in ardından Marcelo da teşekkür konuşması yaptı ve gözyaşlarını tutamadı.

        6

        Marcelo, "Kulübe, bunca yıl birlikte oynama şansına sahip olduğum tüm takım arkadaşlarıma, antrenörlerime, forma giyenlere, benim için her zaman bir aile gibi olan herkese, Real Madrid çatısı altındaki güvenlik görevlilerine, perde arkasında çalışan ve görünmeyen kaharamanlara herkese teşekkür ederim. Sevdiğimiz işi yapıyoruz ve zevk alıyoruz. Dünyanın en iyi kulübünde tarih yazdım. Bunun bir parçası olan herkese teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

        7

        AİLESİNE TEŞEKKÜR ETTİ

        Öte yandan Marcelo, toplantıda eşini de unutmadı. Brezilyalı, "Futbolculuk hayaıma başladığımdan beri yanımda olan ve bana iki harika çocuk veren eşime de teşekkür etmek istiyorum. Birlikte bir aile kurduk ve eğer bugün olduğum kişiysem ve sahip olduğum güce sahipsem, kesinlikle senin sayende Clarice" dedi.

        8

        Real Madrid efsanesi Marcelo, Real Madrid'e transfer olduğu süreci de hatırlattı. Marcelo kulübe giriş yaptığı dönemde Raul'un desteğini gördüğünü dile getirdi ve konuyu şöyle özetledi:

        "Ülkem Brezilya'dan ayrıldığımda Avrupa'da büyük bir takımda oynamayı düşünüyordum. 18 yaşındayken Real Madrid'e imza attım. Harika bir macera oldu. Zihnimde yükselebileceğimi düşündüm ve şimdi dünyanın en iyi kulübünün tarihindeki en çok şampiyonluk yaşayan oyuncusuyum. RaulCapi, bana çok şey öğrettin. Oğlum doğduğunda da bize bir hediye vermiştin. Seni her zaman bir kaptan ve örnek insan olarak gördüm. Size de teşekkür ederiyorum."

        9

        MARCELO: "BUGÜN NEŞELENMEMİZ GEREKİYOR"

        Marcelo, zaman zaman duygusal anlar yaşasa da durumu toparladı. Futbolcu, "Bugün neşelenmemiz gereken bir gün. Ama ağlıyoruz çünkü duygu yoğunluğum ve hatıralarım var. Çok mutluyum. Başım dik ayrılıyorum. Ailem benimle gurur duyuyor. Ben şanslı biriyim. Her şey için teşekkürler. Bu bir veda değil. Madrid her zaman umut verici bir yerdir. Üzüntü değil, sevinç günüdür. Genç bir çocuk olarak geldim, yetişkin bir birey olarak ayrılıyorum" açıklamasında bulundu.

        10

        ARKADAŞLARI DA DESTEK VERDİ

        Bu arada, Marcelo'ya altın ve elmas rozet verildiğinde teknik direktör Carlo Ancelotti, Carvajal ve Asansio gibi takım arkadaşları da bu eğleme katıldı. Başkan Florentino Perez, Real Madrid'e özel altın ve elmas rozetini takdim etti. Etkinlik, Brezilyalı futbolcunun Real Madrid kariyerinde kazandığı 25 şampiyonluğu içeren bir aile fotoğrafı ile sona erdi.

        11

        TÜRKİYE'YE GİDİYOR MU?

        Marcelo, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Türkiye sorusuna da yanıt verdi. "Dünyanın en büyük kulübünde oynadım. Bu bir veda değil çünkü Real Madrid'den ayrılmayacağımı hissediyorum" diyen Marcelo, futbola devam edeceğini söyledi. "Emekli olmayı düşünmüyorum. En azından şu an için değil. Hala üst seviyede oynayabileceğini düşünüyorum. İleride Real Madrid ile karşılaşmak mı? Problem olmaz. Madrid taraftarıyım ama aynı zamanda büyük profesyonelim" açıklamasını yapan Brezilyalı, "Türkiye'de mi oynayacaksın?" sorusuna, "Bilmiyorum. Geleceğim ile ilgili bir karar verdiğimde belki Instagram'da açıklarım (gülüyor)" cevabını verdi.

        12

        34 yaşındaki Marcelo, Real Madrid tarihinde en fazla maç oynayan ikinci yabancı futbolcu olurken, ilk sırada 605 maça çıkan Fransız futbolcu Karim Benzema bulunuyor.

        Şimdiye kadar kaldırdığı 6 lig, 5 Şampiyonlar Ligi, 4 FIFA Dünya Kulüpler Kupası, 3 Avrupa Süper Kupası, 5 İspanya Süper Kupası, 2 Kral Kupası olmak üzere 25 kupa kaldıran ve Real Madrid tarihinde en fazla kupa kazanan futbolcu olan Brezilyalı futbolcu, sahaya çıktığı 546 maçta 38 gol ve 103 asist kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ