Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Tunceli 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada kayıp Doku'nun annesi Bedriye, babası Halit ve ailenin avukatları Fatma Kalsen ile Kenan Çetin hazır bulundu.

AA'da yer alan habere göre, Gülistan Doku'nun erkek arkadaşının üvey babası ve meslekten ihraç edilen polis memuru tutuksuz sanık E.Y. ise duruşmaya katılmadı.

Altıncı celsesi görülen duruşmada savcının esas hakkındaki mütalaasının okunmasının ardından baba Halit Doku ve avukatlar söz aldı.

HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI

Baba Halit Doku, eski polis memuru E.Y. hakkındaki şikayetinin devam ettiğini belirterek, "Mütalaaya bir diyeceğim yoktur. Kızım Gülistan, kaybolmasından önce yaklaşık 2 gün süreyle E.Y. isimli şahsın evinde kalmıştır. Kızıma bu şahısların zarar verdiğini düşünüyorum. Sanık E.Y'nin cezalandırılmasını talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kararını açıklayan hakim, sanık E.Y'ye "kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek" suçundan 10 ay, "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek suçundan" da 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar veren mahkeme, E.Y'nin hakaret suçundan beraatine hükmetti.

ABLA AYGÜL DOKU'YA TEHDİT VE HAKARETTEN CEZA

Birleştirilen dosya kapsamında sanık E.Y'ye karşı mala zarar verme, tehdit ve hakaret suçlarından yargılanan abla Aygül Doku'ya 5 ay hapis ve 3 bin 240 lira adli para cezası verildi. Mahkeme, Doku hakkındaki hükmün de açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.

Mahkeme çıkışı anne Bedriye Doku, gazetecilere yaptığı açıklamada, 21 yaşındaki kızının 5 Ocak 2020'den bu yana kayıp olduğunu söyledi.

İki yıldır kızını aradıklarını belirten Doku, "Hayat bize zindan oldu. Oturuyorum kızım nerede, kalkıyorum kızım nerede? Kızım öğrenci, üniversite öğrencisi." dedi.

Avukat Fatma Kalsen de Gülistan Doku'nun kaybolmasıyla ilgili iki yıldır herhangi bir somut gelişme elde edilemediğini anlattı.

Kalsen, soruşturmanın sürdüğünü ifade ederek, "Esasen soruşturmanın başından beri aile ve avukatlar tarafından defalarca dile getirildi. Maalesef zamanında deliler sağlıklı bir şekilde toplanmış olsaydı belki bugün Gülistan, aramızda olacaktı veya akıbetine ilişkin aile de sağlıklı bir bilgiye sahip olacaktı. Bugün bu acılar da yaşanmamış olacaktı." diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ