Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Okullarda PCR testi başlayacak mı? Milli Eğitim Bakanı'ndan son dakika açıklama
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "1 haftalık yüz yüze eğitim sürecinde Türkiye genelinde, 850 bin sınıfın sadece 198'inde vaka nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildi" dedi.

        Bakan Özer, "Öğrencilerimiz ile ilgili şu anda ne aşı ne de PCR hiçbir zorunluluk yok" dedi.

        Açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Özer, "Şu an itibarıyla vaka nedeniyle tatil edilen hiçbir okul yok" dedi.

        Bakan Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: "En az 1 doz aşı olmuş öğretmen oranı dün itibariyle yüzde 91'e çıktı. Türkiye ortalamasından 8 puan daha üstte. 12 Eylül itibariyle 2 doz aşısı tamamlanmış olan öğretmenlerin oranı yüzde 78 oldu."

        "ÖĞRETMENLERİMİZ ÇOK BAŞARILI BİR SÜREÇ YÖNETİYOR"

        Öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının aşılanma oranlarına ilişkin de bilgiler veren Özer, "6 Ağustos'ta en az bir doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 73'tü, dün itibarıyla yüzde 91'e çıktı. Türkiye ortalaması ise yüzde 83. Yani Türkiye ortalamasından 8 puan daha yüksekte. En az iki doz aşı olmuş öğretmen oranı ise 6 Ağustos'ta yüzde 59'du, dün itibarıyla yüze 78'e çıkmış. Öğretmenlerimiz sadece kendi sağlıkları açısından değil, aynı zamanda topluma örnek olma yönünde de çok başarılı bir süreç yönetiyorlar. Tüm öğretmenlere şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

        Bakan Özer, belirli okullarda, örneklem üzerinden ve velinin rızasını alarak öğrencilere PCR testi yapılması yönünde Sağlık Bakanlığı ile koordineli şekilde görüştüklerini aktardı.

        Öğrencilere tablet dağıtımında gelinen aşamanın sorulması üzerine Özer, 2 milyona yakın tablet dağıtıldığını belirterek, "Toplu dağıtımlardan ziyade, örneğin vaka nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilen 198 sınıfta tablet ve bilgisayara ihtiyacı olan çocukları hemen tespit edip bu ihtiyaçlarını karşıladık. Eğer çocuk yüz yüze eğitimin dışına çıkmışsa ve ihtiyacı varsa tablet dağıtmaya devam edeceğiz." dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ