Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Bolu Dağı'nda D-100 ve TEM ulaşıma açıldı! Ankara - İstanbul yolu
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Son dakika haberine göre Bolu'da, Gerede ile Düzce arasındaki yoğun kar yağışı sebebi ile tüm araç geçişlerine kapatılan Bolu Dağı Tüneli mevkiinde yaklaşık 8 saattir bekleyen araçların çoğu bu saat itibari ile kontak kapattı.

        8 SAAT ÖNCE YOL KAPATILDI

        İHA'da yer alan habere göre yağışın etkisini sürdürdüğü bölgede yüzlerce araç beyaza büründü.

        Etkisini gösteren yoğun kar yağışı sonrasında Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından yaklaşık 8 saat önce TEM Otoyolu ile D-100 Karayolu'nun İstanbul ve Ankara arası çift yönlü olarak kapatıldı.

        YERLİKAYA: "BOLU YÖNÜNE İZİN VEREMİYORUZ"

        İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Günaydın Hemşehrilerim, bu sabah 08.20 itibarıyla, Bolu yönüne doğru trafik akışı henüz başlamadığından, yola çıkmak için bekleyen sürücülerimize izin veremiyoruz. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Sabır ve anlayışınıza teşekkür ederim" dedi.

        VALİ YERLİKAYA'DAN "YOL AÇILDI" PAYLAŞIMI

        AA'da yer alan son dakika haberine göre İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, olumsuz hava koşulları nedeniyle dün gece kapanan İstanbul-Ankara karayolu ulaşımının saat: 10.15'te yaptığı paylaşımla açıldığını bildirdi.

        #video#https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1485511964948320256?s=20#

        Vali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İstanbul'dan Ankara yönüne doğru trafik akışı sağlanmaya başlamıştır. Lütfen trafik kurallarına uyalım. İyi yolculuklar dilerim" ifadelerini kullandı.

        D-100 KONTROLLÜ OLARAK ULAŞIMA AÇILDI

        Düzce Valisi Cevdet Atay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ilde devam eden kar yağışı ve soğuk havaya bağlı buzlanma nedeniyle D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminin trafiğe kapatıldığını hatırlattı.

        Kar yağışı nedeniyle kapatılan D-100 Karayolu Bolu Dağı kesiminde Ankara İstanbul yönüne ulaşım kontrollü açıldı.

        EKİPLER ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

        AA'da yer alan son dakika haberine göre Vali Atay, kar temizleme ve tuzlama çalışmalarının ardından yolun kontrollü olarak trafiğe açıldığını aktararak, sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyardı.

        TEM VE D-100 ULAŞIMA AÇILDI

        Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise "İstanbul–Ankara arasında D-100 Devlet Yolu her iki yönde tüm araçlar için trafiğe açılmıştır. TEM Otoyolu’nun ulaşıma açılması için çalışmalar devam etmektedir" denildi. Karayolları Genel Müdürlüğü'den saat 10.30'da yapılan açıklamada ise "İstanbul - Ankara arasında D-100 Devlet Yolu ve TEM Otoyolu her iki yönde tüm araçlar için trafiğe açılmıştır" bilgilendirmesinde bulunuldu.

        Kar yağışının devam ettiği bölgede, kara yolları ve trafik ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

        Öte yandan İstanbul yönüne kısmen ulaşımın sağlandığı Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli kesimi Ankara istikametinin de trafiğe açılması için çalışmalar devam ediyor.

        REKLAM

        KAYNAŞLI MEVKİİNDE BEKLEDİLER

        DHA'da yer alan son dakika haberine göre Düzce’de etkili olan kar yağışı nedeniyle D-100 karayolu Bolu Dağı ve Kaynaşlı mevkiinde de yol karla kaplandı. Karla kaplı yolda ilerleyemeyen ve Ankara istikametine giden onlarca otobüs Kaynaşlı mevkiinde beklemeye başladı.

        YOLCULAR TESİSLERE AKIN ETTİ

        Otobüslerde bekleyen yolcular ihtiyaçlarını gidermek için tesislere akın etti. Bazı vatandaşlar ise yolun sabah saatlerine kadar kapalı kalacağını öğrenerek valizlerini alıp İstanbul istikametine giden otobüslerde kendilerine yer aradı.

        "5-6 SAATTİR BURADA BEKLİYORUZ"

        Vatandaşlar uzun süredir yolda beklediklerini ifade ederek “Yaklaşık 5-6 saattir burada bekliyoruz. 'Sabaha kadar yol açılmayacak' dediler. Bazı arkadaşlarımız tesislerde bekliyor. Ancak koronavirüs olduğu için bizler girmeyi tercih etmedik. İnşallah yol en kısa zamanda açılır ve memleketimize varırız" dedi.

        ENGELLİ SPORCU KAFİLESİ YURDA YERLEŞTİRİLDİ

        İstanbul’da düzenlenen turnuvaya katılarak Fenerbahçe Engelli Basketbol Takımı ile maç yaptıktan sonra Şanlıurfa Ceylanpınar’a dönmek için yola çıkan Ceylanpınar Bedensel Engelliler Spor Kulübü sporcuları da yolda mahsur kaldı.

        Özel sporcular diğer vatandaşlar gibi ihtiyaçlarını gidermekte zorlanınca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile AFAD tarafından otobüs yoldan kurtarılarak engelli sporcular Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Aliye İzzet Begoviç Erkek Öğrenci Yurduna yerleştirdi.

        Ceylanpınar Bedensel Engeliler Spor Kulübü Başkanı Mahmut Direk, “Sağ olsunlar bizi buraya yerleştirdiler. Şu an için hiçbir sıkıntımız yok. Büyük bir sıkıntı ve zahmetten bizi kurtardılar. Çünkü arkadaşlarımız engelli. Zaten engelli basketbol takımıyız. Bu vesile ile sıcak yurda yerleştik. Yolların açılmasını bekleyeceğiz" dedi.

        Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı ise, “Bölgemizde 2-3 gündür ciddi bir kar yağışı var. Birçok vatandaşımız ve engelli sporcularımız yolun kapanması nedeniyle Kaynaşlı’da mahsur kalmışlardı. Duyarlı vatandaşlarımızın ihbarı ile AFAD ve polis ekipleri ile görüşüp engelli sporcularımızı Aliye İzzet Begoviç yurdunda ağırlayacağız" diye konuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ