Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Büyükçekmece’de kazı yapılan alanda cansız beden bulundu
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul'da İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı özel ekiplerin Anadolu Adliyesi'nde yürütülen soruşturma kapsamında 20 Ocak’tan bu yana “kayıp” olarak aranan Murat K.’nin bulunması için salı sabah saatlerinde Büyükçekmece Pınar Mahallesi'ndeki boş bir arazide başlattığı çalışmalar bugün de devam etti.

        15 kişiden oluşan özel ekip tarafından yapılan aramaların 4. gününde boş arazideki bataklık olan bölgede suyun vidanjör yardımıyla çekilmesinin ardından kayıp Murat K.’ye ait olduğu sanılan cansız bedenin iş makinasına takıldığı ve sonrasında ekipler tarafından çıkartıldığı öğrenildi. Cansız bedenin üzerinde Murat K.’nin kaybolduğu gün üzerinde bulunan kıyafetler olduğu belirlendi. Öte yandan cesedin bulunduğu bölge drone ile görüntülendi.

        EMNİYETTE KURULAN ÖZEL EKİP SİNYAL İZİNDEN CANSIZ BEDENİN GÖMÜLDÜĞÜ ARAZİYE ULAŞTI

        Ekiplerin olay yerinde yapmış olduğu çalışmalar sürerken, Murat K.’nın kaybolması ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yapılan teknik ve fiziki takibin detayları da ortaya çıktı. Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Büro Amirliğinde görevli polis memurları Erdem Ö. ve Fatih E., 20 Ocak’ta Maltepe Zümrütevler Mahallesi'nde polis kimliğini kullanarak Murat K.’yı gözaltına aldı. Polisler, gözaltına aldıkları Murat K.’yı emniyete götürmek yerine Şişli Çağlayan’da buluştukları Baybaşin ailesine para karşılığı teslim etti.

        Murat K.’nın Maltepe’den Çağlayan’a kadar geçen 1 saatlik sürede telefonu sinyal verirken, Şişli’den sonra sinyal kesildi. Bu sırada polislerin Murat K.’yı teslim ettikleri Baybaşin ailesine mensup kişilerin telefonlarının Çağlayan’dan sonra Büyükçekmece‘deki boş arazi çevresinde sinyal verdiği öğrenildi. Telefon sinyalleri ve HTS kayıtları kapsamlı şekilde araştırılınca aramalar salı gününden itibaren Pınartepe Mahallesi'ndeki arazide yoğunlaştı. Öte yandan Erdem Ö. ve Fatih E. adlı iki polis ve onları azmettirdiği öne sürülen uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Baybaşin ailesinin fertlerinden Yavuz Y., Mehmet Emin B., Habip B., Faysal G., Hasan A., 21. Dönem DSP Milletvekili Abdülsamet T. ve Tahsin C. isimli zanlılar gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliğinde sorguya alınarak, ardından mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan iki polis ile birlikte Yavuz Y., Mehmet Emin B., Habip B., Faysal G. ve Hasan A. tutuklanırken, DSP’li Abdülsamet T. ve Tahsin C. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        REKLAM
         2'si polis 7 tutuklama! Dehşet kazısı!
        2'si polis 7 tutuklama! Dehşet kazısı! Haberi Görüntüle

        NE OLMUŞTU?

        Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, hakkında kayıp ihbarı bulunan Murat Kartal'ın 2015'te Ömer Fırat B'yi öldürdüğü iddiasıyla tutuklandıktan sonra serbest bırakıldığını belirlemişti. Bir gizli tanığın ifadesini değerlendiren ekipler, iki polis memurunun 20 Ocak'ta Maltepe'de Kartal'ı gözaltına aldığını tespit etmiş, yakalanan iki polis memuru, Kartal'ı emniyete götürmek yerine para karşılığı başka kişilere teslim ettiklerini itiraf etmişti.

        Soruşturmada gözaltına alınan iki polis memuru ve Kartal'ı kendilerine getirmeleri için polis memurlarını azmettirdikleri öne sürülen 5 zanlı tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında kayıp Murat Kartal'ın Büyükçekmece'deki bir arazide gömülü olabileceği bilgisi üzerine 2 Şubat'ta bölgede kazı ve arama çalışması başlatılmıştı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ