Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Korkaklar zafer anıtı dikemez"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜYAP Fuar Merkezi'nde İDEF'23 16'ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Kapanış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Savunma sanayiindeki çalışmalarla ilgili, "Dünyada hiçbir ülkenin karşılaşmadığı engellerle karşılaştık ancak yolumuzdan asla dönmedik. Her zaman şu inançta olduk; korkaklar zafer anıtı dikemez" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dışa bağımlılığın yüzde 20'lere indiğini, ihracatta 2023 yılı için 6 milyar doların hedeflendiğini kaydetti
ABONE OLCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜYAP Fuar Merkezi'nde İDEF'23 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Kapanış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
Fuarımızın açılış törenine video mesaj marifetiyle teşrif etmiştim kapanış törenine bizzat katılmak istedim. Fuara katılan firmalara ve fuarda gerçekleştirilen etkinliklere destek veren tüm kamu ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. 189 heyeti temsilen 741 heyet üyesi iştirak etti fuara. 689’u yerli 772’si yabancı firma yer aldı. İDEF 23 sektöre damgasını vurmayı başardı.
Yabancı heyetler ve Türk firmalar arasında 5 bin iş görüşmesi gerçekleştirildi. 4 gün boyunca 120 tanıtım programı düzenlendi.
IDEF 23’teki başarımızı Türkiye’nin gurur hanesine yazdık. Bugünden itibaren daha büyük hedeflere yelken açtık. Önümüzde çok iyi değerlendirmemiz gereken 2 senemiz bulunuyor. Belli bir aşamaya getirdiğimiz projelere hız vereceğiz.
İleri teknolojiyle donatılmış yeni ürünlerle tüm dünyanın karşısına çıkacağız. Buradaki tüm firmalarımızın adeta bir akıncı ruhuyla işine ve projesine dört elle sarılmasını bekliyoruz.
Bunları söylerken kesinlikle hamaset yapmıyoruz. Son 21 yılda başardıklarımıza bakarak konuşuyoruz. Türkiye’yi son 21 yılda takip edenler, özellikle savunma sanayii alanında Türkiye’nin yazdığı başarı hikayesinin en yakın şahididir.
Dünyada hiçbir ülkenin karşılaşmadığı engellerle karşılaştık ancak yolumuzdan asla dönmedik. Her zaman şu inançta olduk; korkaklar zafer anıtı dikemez.
21 sene önce hayali dahi kurulamayan nice başarıya, zafere, fuarda bugün tanıtılan ürüne imza attık. Savunma sanayisinde yüzde 80 oranında bir ülke devraldık. Askerinin polisinin kullandığı silahları dahi ithal eden bir Türkiye vardı. Gün oldu, terörle mücadele için istediğimiz bir İHA’yı bile vermediler. Tabancayı bile bize vermediler. Bize tabanca vermeyenlere biz şimdi kendi Canik tabancalarımızı veriyoruz. Savunma sanayinde attığımız kararlı ve cesur adımlarla bize ve ülkemize yakışmayan bu tabloyu tersine çevirdik. Dışa bağımlılığımızı yüzde 20’lere kadar düşürdük.