Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika: Deprem soruşturmalarındaki tutuklu sayısı açıklandı

        Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili soruşturmalarda 93'ü müteahhit, 123'ü yapı sorumlusu, 13'ü yapı sahibi ve 18'i binada değişiklik yapan olmak üzere 247 şüpheli tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili başsavcılıklarca resen başlatılan soruşturmalarda 997 zanlının sorumluluğu saptandı.

        Soruşturmalar kapsamında 93'ü müteahhit, 123'ü yapı sorumlusu, 13'ü yapı sahibi ve 18'i binada değişiklik yapan olmak üzere 247 şüpheli tutuklandı. 78'i müteahhit, 177'si yapı sorumlusu, 37'si yapı sahibi ve 30'u binada değişiklik yapan olmak üzere 322 zanlı hakkında da adli kontrole hükmedildi.

        REKLAM

        Ayrıca 198 şüpheli hakkında yakalama kararı, 102 kişi hakkında da gözaltı talimatı verildi.

        Başsavcılıkların talimatıyla halen 2 kişi gözaltında bulunurken, şüphelilerden 35'inin hayatta olmadığı belirlendi. Yapılan incelemelerde 9 zanlının ise yurt dışında olduğu tespit edildi, 82 şüpheli de ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

        43 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ SİTEYLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

        Öte yandan Hatay'ın İskenderun ilçesinde depremde yıkılan ve 43 kişinin hayatını kaybettiği Özinci Kent Sitesi 2-A ve 2-B bloklarına ilişkin yürütülen soruşturmada; fenni yapı ruhsatında şüpheli olduğu belirlenen Ercüment K.'nin, 1996-2001 yılları arasında fenni mesul olduğu tespit edildi.

        İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren şüpheli, fenni mesul olduğunu kabul etti. Şüpheli Ercüment K. kolluk ve savcılık ifadesinde, "Söz konusu kooperatif 10 bloktan oluşmaktadır. Bildiğim kadarıyla 2 blok çökmüş, diğerleri ise ayaktadır"dedi. Şüpheli, sorumluluğu sonlandıktan sonra yapılarda değişiklik yapılmış olabileceğini iddia etti. İşlemleri tamamlanan şüpheli tutuklama talebi ile sevk edildiği İskenderun Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ