Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Son dakika haberi Hrant Dink Vakfı'na tehdide 26 yıl hapis istemi

        Hrant Dink Vakfı’na “tehdit” içeren e-posta gönderilmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca re’sen başlatılan soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Hüseyin A.’nın, “Zincirleme şekilde imzasız mektupla tehdit” suçundan 7,5 yıldan 26 yıl 3 aya kadar, Ersin B’nin ise 2,5 yıldan 8 yıl 9 ay hapis talep edildi.

        Habertürk’ten Serdar Kulaksız’ın haberine göre, Hrant Dink Vakfı’na tehdit içeren e-posta gönderilmesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’ın talimatıyla re’sen soruşturma başlatıldı.

        İKİ ŞÜPHELİ DE TUTUKLANDI

        Soruşturma kapsamında, tehdit içeren e-postanın Konya’dan Hüseyin A., tarafından gönderildiği tespit edildi. Gözaltına alınarak İstanbul’a getirilen Hüseyin A. sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı. Hrant Dink vakfına değişik tarihlerde 3 ayrı tehditte bulunduğu tespit edildi. Savcılık, zincirleme şekilde imzasız mektupla tehdit suçundan Hüseyin A. Hakkında 7.5 yıldan 26 yıl 3 aya kadar hapis cezası istedi.

        İDDİANAME DÜZENLENDİ

        Soruşturma kapsamında Hrant Dink Vakfı’na tehdit içeren e posta gönderdiği tespit edilen bir başka şüpheli ise Ersin B, idi. Savcılık, Ersin B.’nin adresini tespit etti. Gözaltına alında ve nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı. Savcılık, Şüpheli Ersin B, hakkında da imzasız mektupla tehdit suçundan 2,5 yıldan 8 yıl 9 aya kadar hapis talebiyle yargılanmasını istedi.

        HAKİM KARŞISINA ÇIKACAKLAR

        Dink Vakfı ile birlikte yöneticilerinin de şikayetçi olarak yer aldığı iddianame, Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkemenin kabul etmesinin ardından iki şüpheli hakim karşısına çıkacak.

        DOSYA AYRILDI

        Hrant Dink Vakfı’na Mayıs ayında tehdit içeren e-postalarla aynı tarihlerde posta aracılığı ile gönderilen mektuba ilişkin soruşturma ise devam ediyor. Vakfın avukatı Hakan Bakırcıoğlu tarafından savcılığa verilen ve içeriği tam olarak okunamayan mektubun içeriğinin ve kim tarafından gönderildiği ve gönderen kişinin bağlantılarının tespit edilmesi için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ