Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol UEFA Avrupa Konfederasyon Ligi Son dakika haberler: Başakşehir ve Sivasspor'un UEFA Avrupa Konferans Ligi rakipleri belli oldu! - Futbol Haberleri

        UEFA Avrupa Konferans Ligi´nde grup aşamasının kura çekimi İstanbul´da gerçekleştirildi. Kura çekimi sonrasında İstanbul Başakşehir, A grubunda Fiorentina (İtalya), Hearts (İskoçya) ve Riga FC (Letonya) ile eşleşti. Sivasspor ise Slavia Prag (Çekya), CFR Cluj (Romanya) ve Ballkani (Kosova) ile G grubunda yer aldı.

        VOLKAN DEMİREL KURADA GÖREV YAPTI

        UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde gruplar, bugün İstanbul´da bulunan Haliç Kongre Merkezi'nde çekilen kuralarla belli oldu. Kura çekimini Fenerbahçe´nin önemli isimlerinden olan ve son olarak Fatih Karagümrük´te teknik direktörlük görevi üstlenen Volkan Demirel ile kariyerinde Lens, Liverpool, Slavia Prag formaları giyen eski futbolcu Vladimir Smicer gerçekleştirdi. Organizasyonda Türkiye´yi temsil eden İstanbul Başakşehir, kura çekimine 1´inci torbadan katılırken; Demir Grup Sivasspor ise 3´üncü torbada yer aldı. Kura çekiminde 32 takım, 4´erli 8 gruba dağıldı. Kura çekiminin ardından gruplar şu şekilde oluştu:

        REKLAM

        BAŞAKŞEHİR A GRUBU'NDA

        A Grubu: İstanbul Başakşehir, Fiorentina, Hearts, RFS

        B Grubu: West Ham United, Steaua Bükreş, Anderlecht, Silkeborg

        C Grubu: Villarreal, Hapoel Beer-Sheva, Austria Wien, Lech Poznan

        D Grubu: Partizan, Köln, Nice, Slovacko

        E Grubu: AZ Alkmaar, Apollon, Vaduz, Dnipro

        F Grubu: Gent, Molde, Shamrock Rovers, Djurgarden

        SİVASPOR G GRUBU'NDA

        G Grubu: Slavia Prag, CFR Cluj, Sivasspor, Ballkani

        H Grubu: Basel, Slovan Bratislava, Zalgiris, Pyunik

        TURNUVA FORMATI

        Avrupa Konferans Ligi´nde grup birincileri, adlarını doğrudan son 16 turuna yazdıracak. Gruplarını ikinci sırada tamamlayan takımlar ise UEFA Avrupa Ligi'nin grup üçüncüleriyle UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off'larında yer alarak son 16 turuna kalma mücadelesi verecek.

        İLK MAÇLAR 8 EYLÜL´DE, FİNAL KARŞILAŞMASI EDEN ARENA´DA

        Avrupa Konferans Ligi´nde grup maçları 8 Eylül´de başlayacak ve 3 Kasım´da sona erecek. Bu organizasyonda final karşılaşması, 7 Haziran 2023'te Çekya'nın başkenti Prag'da bulunan Eden Arena'da yapılacak.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Ahmet Hamdi Girgin
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ