Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara Son dakika haberi! Karar öncesi ve sonrası Ayasofya paylaşımları

        Danıştay’ın Ayasofya'yı müze yapan 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptaliyle ilgili dava sonuçlandı. Verilen kararla, Ayasofya'da ibadetin yolu açıldı.

         Ayasofya'da ibadetin yolu açıldı
        Ayasofya'da ibadetin yolu açıldı Haberi Görüntüle

        Karar öncesinde ve sonrasında da sosyal medyada Ayasofya paylaşımları yer aldı.

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayasofya'nın ibadete açılmasına dair Cumhurbaşkanı Kararını paylaşarak, hayırlı olması dileğinde bulundu.

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Tüm İslam alemine hayırlı ve mübarek olsun.‬ Fethin sembolü Ayasofya yeniden hak ettiği statüye, özgürlüğüne kavuştu hamdolsun. ‪Ayasofya üzerinden inananların mağduriyetine, tarihin mahkumiyetine son veren Cumhurbaşkanımız, Allah sizden razı olsun."

        Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Danıştay'ın kararından kısa süre önce sosyal medyadan bir paylaşımda bulundu.

        Albayrak paylaşımında, "Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in 55 yıl önce dediği gibi: "Bekleyin Gençler! Ama bugün ama yarın Ayasofya açılacak!" ifadelerini kullandı.

        İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, "Özledik! Ama az daha sabır. Birlikte başaracağız" mesajını paylaştı.

        Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından sonra da, "Hayırlı uğurlu olsun. Allah sizi başımızdan eksik etmesin sayın Cumhurbaşkanım" şeklinde bir mesaj daha paylaştı.

        ÇELİK: BİR ÖZLEME DAHA KAVUŞTU

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabı Twitter'dan aptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımızın dirayeti ile bu topraklar bir özlemine daha kavuştu" ifadelerini kullandı.

        AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da, "Zincirler kırıldı Ayasofya açıldı" paylaşımı yaptı.

        VALİ YERLİKAYA'DAN AYASOFYA PAYLAŞIMI

        İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesaplarından "Hoş geldin Ayasofya" paylaşımında bulundu.

        Vali Yerlikaya'nın paylaşımında yer verdiği ezanla başlayan videoda, "Ayasofya, Fatih'ten başlayan bir gelenek, fethin sembolü, manası, canevi, özlemini çektiğimiz aşk-ı ibadettir. Ayasofya, özlem zincirlerini kırıyor. Ayasofya'mıza kavuşuyoruz. Ayasofya Camii ibadete açılıyor." ifadeleri yer aldı.

        KKTC BAŞBAKANI TATAR'DAN AÇIKLAMA

        Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, Danıştay'ın Ayasofya kararını değerlendirdi. Tatar, "Türkiye´mizin aldığı karar herkes saygılı olmak zorundadır" dedi.

        Ayasofya´nın çok önemli bir değer olduğuna işaret eden KKTC Başbakanı Tatar, "Önemli bir karar alınmıştır. Yakından takip ettik. Allah, Ayasofya´da hayırlı namazlar kılmayı, dualar etmeyi nasip etsin. Yapılan ibadetleri kabul etsin. Egemen bir devlet olan Türkiye, tarihine ve ortak değerlerine sahip çıkmıştır. Kimse buna itiraz etmemelidir" dedi.

        REKLAM

        RUM KESİMİ'NDEN KINAMA MESAJI

        Öte yandan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Nikos Hristosulidis ise, Ayasofya´nın ibadete açılmasını kınayan bir mesaj yayımladı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ