Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika haberi Malatya'da korkutan deprem! Kandilli Rasathanesi son depremler

        Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

        Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 21.06'da Pütürge ilçesinde 5 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

        Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Sarsıntı, civar illerden de hissedildi.

        Kandilli depremin büyüklüğünü 5.3 olarak açıkladı. Derinliği ise 4.6 olarak kaydedildi.

        Büyüklük 5.0 (Mw)

        Yer Malatya - Pütürge

        Tarih 05/06/2020 - 21:06:20 (TS)

        Enlem 38.2576 (K)

        Boylam 38.7455 (D)

        Derinlik 6.98 (KM)

        MALATYA VALİSİ VE BELEDİYE BAŞKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

        REKLAM

        Malatya Valisi Aydın Baruş yaptığı açıklamada, Pütürge ilçesindeki deprem haberinin ardından bölgeye ekiplerin yönlendirildiğini ifade etti.

        Ekiplerin sahada aktif olarak çalışmalarına devam ettiğini anlatan Baruş, ''Depreme ilişkin bölgeden şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk haberi almadık. Ekipler araştırmalarını sürdürüyor.'' dedi.

        Malatya Belediye Başkanı ise yaptığı açıklamada, "Herhangi bir olumsuzluk yok. Gerek kırsal kesimlerdeki muhtarlarımızla yapılan görüşmelerde, gerek MASK ve itfaiye yetkililerimizden aldığımız bilgilerde, gerek Pütürge Belediye başkanımız ve valimizden aldığımız bilgilerde herhangi bir olumsuz durumun olmadığını ifade etmek istiyorum. Tüm Malatyamıza ve ülkemize geçmiş olsun diliyorum." dedi.

        PROF. DR. NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA

        Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'da meydana gelen depreme ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Elazığ depreminden sonra stresin Malatya’ya doğru, özellikle Çelikhan-Erkenek koluna doğru kayabileceğini ifade etmiştik. Sanıyorum şimdi olan 5 büyüklüğündeki deprem bu yöne doğru olan hateketliliği gösteriyor olabilir. İnşallah zaiyat yoktur.'' ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        DEPREM CİVAR İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

        Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, ilgili kamu kurum ve kuruluşu görevlilerinin sahada çalıştığını belirterek, "Kent genelinde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok, araştırmalarımız sürüyor." diye konuştu.

        Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde de hissedilen sarsıntının başlamasıyla korkuya kapılan bazı vatandaşlar, evlerini terk ederek sokağa çıktı.

        İlçe sakinlerinden Erdem Kutlu, sarsıntının uzun sürdüğünü belirterek, “Malatya’da yaşanan depremi güçlü bir şekilde hissettim. Uzun süreli bir sarsıntı oldu. Elazığ depreminden yaşadığımız tecrübe ile paniğe kapılmadan apartman sakinleri ile birlikte haberleşerek binayı boşaltıp sokağa çıktık." dedi.

        Ahmet Çiftçi ise yaşanan sarsıntıda çok korktuklarını dile getirerek “Sarsıntı anında çok endişelendik. Çocuklar çok korktu. O korku ile sokağa indik." ifadelerine kullandı.

        Hatice Kümber de sarsıntı ile korku dolu anlar yaşadıklarını ve hızlı bir şekilde dışarı çıktıklarını söyledi.

        24 OCAK'TA SİVRİCE MERKEZLİ DEPREM YAŞANMIŞTI

        24 Ocak'ta mrkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan ve 41 kişinin hayatını kaybettiği, 45 kişinin enkaz altından kurtarıldığı 6,8 büyüklüğündeki deprem çevre illerinde hissedilmiş, Malatya Pütürge'de de hasara yol açmıştı. Doğanyol ilçesinde 202, Pütürge'de 150, Kale'de 37, Battalgazi'de 18, Yeşilyurt'ta ise 2 olmak üzere 409 binanın yıkıldığı Malatya'da, Pütürge ilçesinde 2 bin 250, Battalgazi'de 1229, Kale'de 827, Doğanyol'da 444, Yeşilyurt'ta ise 183 olmak üzere 4 bin 933 binada 9 bin 323 bağımsız bölümün ağır hasarlı olduğu belirlenmişti. Depremde Elazığ'da 38, Malatya'da 36 olmak üzere 74 okul zarar görmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ