Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Son dakika haberi: Metin Gürcan hakkındaki iddianame iade edildi!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi, iade gerekçesi olarak usul eksikliklerini gösterdi. Savcılık; Gürcan tarafından yabancılara verildiği görüntülere yansıyan bilgilerin “devlet sırrı” olup olmadığı konusunda MİT Başkanlığı’ndan görüş almıştı.

        Mahkeme bu görüşe ilaveten söz konusu bilgilerin “devlet sırrı” olup olmadığına ilişkin Milli Savunma Bakanlığı’ndan da görüş alınmasını istedi. Soruşturma dosyasına giren diğer dijital materyallerin incelenmesi ve görüşmelerin dökümünün ayrıntılı bir şekilde yapılması da savcılıktan talep edildi.

        SAVCILIK EKSİKLİKLERİ TAMAMLAYACAK

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, iade kararına itiraz etmedi. Savcılığın bunun yerine mahkemenin tespit ettiği eksiklikleri kısa bir süre içerisinde tamamlayarak iddianameyi yeniden göndereceği öğrenildi.

        “CASUSLUK” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANMIŞTI

        26 Kasım’da gözaltına alınan Gürcan, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmış, “casusluk” suçlamasıyla 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle iddianame düzenlemişti. Gürcan’ın yabancılara, istihbarat görevlilerine, gizlilik kurallarına riayet ederek, para karşılığında devlet sırrı mahiyetinde bilgi temin ederek paylaştığı ifade edilmişti. İfadesinde, casusluk suçlamalarını kabul etmeyen Gürcan, açık kaynaklardan derlediği analizleri, telif karşılığında diplomatlara sunduğunu söylemişti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ