Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Sözde suikast birimi sorumlusuydu! MİT'ten Irak'ın kuzeyinde operasyon! - Suriye son dakika
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        MİT, TSK’nın Musul/Başika-Zelikan’da bulunan üssüne yönelik olarak PKK’nın yaptığı saldırılara, "Çiya Fekir" kod adlı İlyas Biro Eli’nin, kadro ve malzeme desteği verdiği bilgisine ulaştı.

        SALDIRI HAZIRLIĞINDAYDI

        Ayrıca İlyas Biro Eli'nin, Türkiye’de güvenlik güçlerine ve sivillere yönelik suikast eylemlerini organize ettiğini tespit etti. Eli’nin eylem gerçekleştirecek örgüt mensuplarının seçimleri ve eğitimlerinden bizzat sorumlu olduğu belirlendi.

        İNFAZLARI GERÇEKLEŞTİRİYORDU

        Görevlendirdiği saha ajanlarıyla Eli’nin örgütü desteklemeyen sivilleri sorguladığı ve ölüm kararı verildiğinde infazları gerçekleştirdiği bilgisine ulaşıldı. Eli, örgüt içerisindeki rolü ve eylemleri dolayısıyla öncelikli etkisiz hale getirilecekler listesine dahil edildi.

        YANINDAKİLERLE ÖLDÜRÜLDÜ

        Irak/Sincar bölgesinde görevlendirdiği saha ajanları vasıtasıyla Eli'nin, yeni bir saldırı planladığı bilgisine ulaştı. MİT’in saha ajanları Eli'nin saldırı gerçekleştirecek örgüt mensuplarıyla buluştuğunu tespit etti. Ardından da operasyon için düğmeye basıldı. Eli, saldırı hazırlığındaki örgüt mensuplarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

        İLYAS BİRO ELİ KİMDİR?

        "Çiya Fekir" kod isimli İlyas Biro Eli, terör örgütüne, 2015 yılında katıldı. Örgüte katılım sağladıktan sonra Irak/Sincar bölgesinde faaliyet gösterdi. PKK/KCK Sincar bölgesinde suikast eğitimleri vermesinin yanı sıra aynı dönem zarfında örgüte eleman kazandırma faaliyetleriyle ilgilenen birimin sorumlularından birisiydi. Eli, son olarak PKK/KCK-YBŞ Suikast Birimi sorumlusu olarak faaliyet yürütmekteydi.

         MSB: Suriye'de 26 terörist etkisiz hale getirildi!
        MSB: Suriye'de 26 terörist etkisiz hale getirildi! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ