Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika haberleri! Beyrut'taki patlamada enkaz altında kalan insanlar var!

        Lübnan'daki Beyrut Limanı yakınlarında büyük bir patlama meydana geldi. Eski Başbakan Saad el-Hariri'nin evi yakınlarında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre, Hariri'nin evinde ve çevre binalarda büyük hasar oluşurken, çok sayıda kişi de yaralandı.

        Beyrut'ta meydana gelen patlamanın etkisiyle 3 katlı bir binanın yıkıldığı, enkaz altında hala insanların olduğu belirtildi.

        Lübnan Sağlık Bakanlığı patlamada ilk belirlemelere göre 63 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 binden fazla kişinin de yaralandığını ifade etti.

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Patlamada iki Türk vatandaşının hafif şekilde yaralandığı ifade etti. Çavuşoğlu, "Lübnan'daki patlamada iki vatandaşımız hafif şekilde yaralandı. Durumları iyi. Acil şifa diliyorum." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        THY ÇALIŞANI YARALANDI

        Türk Hava Yolları(THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen şiddetli patlamada THY'nin Beyrut ofisinde çalışan bir personelin hafif şekilde yaralandığını duyurdu.

        Konuya ilişkin sosyal paylaşım sitesi 'twitter' hesabından bir açıklama yapan THY Basın Müşaviri Üstün, "Lübnan'da yaşanan patlama sırasında Beyrut ofisimizdeki bir çalışma arkadaşımızın hafif şekilde yaralandığını üzüntüyle öğrendik. Arkadaşımızın durumu yakından takip edilmektedir. Beyrut operasyonlarımız planlandığı şekilde icra edilmektedir" ifadelerini kullandı.

        Öte yandan hafif şekilde yaralanan personelin THY'nin Beyrut ofisinde muhasebe şefi olarak görev yaptığı ve olay anında patlamanın şiddetiyle ofis camlarının kırıldığı öğrenildi.

        Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan yaptığı açıklamada, çok fazla sayıda yaralı olduğunu ve kapsamlı maddi hasar oluştuğunu söyledi. Patlamada hükümet binasının da zarar gördüğü belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ