Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Son dakika haberleri - Serdar Ali Çelikler duyurdu: İşte Daum'un Fenerbahçe planı... - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Malum, Covid-19 pandemisi nedeniyle futbol dünyasında aksiyon bıçak gibi kesildi. Sadece müsabakalar açısından değil, transfer ve gelecek planlaması açısından da... Fenerbahçe'nin teknik adam arayışında olduğu bilinen bir gerçek. Ancak o arayış da şu günlerde sekteye uğramış durumda...

        2

        Benim önerim belliydi, dile getirmiştim: Daum, sportif direktör ya da scout şefi, Okan Buruk hoca.. Ya da yine Daum ve Erol Bulut.. Bu önerilerimi kaleme aldım zaten.

        3

        DAUM'UN DURUMU NE?

        Lakin Daum'un durumu nedir ve aslen çalışmaya sıcak bakıyor mu? Bununla ilgili aldığım istihbarat bu yazının konusu..

        4

        Efendim, başkan Ali Koç ile Daum, Köln Fenerbahçeliler Derneği vasıtası ile uzun bir süreden sonra bir araya gelme imkanı bulmuş. Alman hocanın Fenerbahçe'deki 2. döneminde birlikte çalışan ikilinin, o dönemden bu yana ara ara iletişimi sürmekteymiş.

        5

        Peki bu diyaloğun ötesinde 66 yaşındaki Alman hocanın planı neydi acaba.. Kaynağımın anlattıkları şöyle;

        6

        • 2.5 yıl sözleşme yaparız. Bu yılın kalan 8 lig maçı ve kupa maçı için hiç ücret istemem. Ancak kupayı alırsak yahut takım Avrupa Ligi'ne katılım hakkı elde ederse prim alırım.

        7

        • Yanıma, geleceğin en iyilerinden biri olabilecek genç bir Alman teknik direktör alır, kendisiyle gelirim. 2 yıl sonra istenirse görevi ona bırakırım.

        8

        • Hali hazırda Leverkusen scout ekibinde analist olan oğlum Marcel Daum'u da ekibe katarım. Hem onun hem kendimin scouting'i ile Fenerbahçe'ye Brezilya'dan ve Avrupa'dan yeni oyuncular kazandırırım.

        9

        • Görev sürem olan 2 yılın en az birinde şampiyon yapar sonra ya sportif direktör ya scout ekibi şefi olarak kulübe hizmete devam eder, kulübe oyuncu kazandırmayı sürdürürüm.

        13
        14
        15

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ