Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Kız çocuğuna taciz suçlamasıyla tutuklanan CHP’li Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede, MYK kararıyla kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

CHP sözcüsü Zeynel Emre, "Kız çocuğuna taciz suçlamasıyla tutuklanan Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildi" açıklamasında bulundu.

DÖRDÜNCÜ TURDA BELLİ OLDU

Giresun'da Görele Belediye Başkan Vekilliğine CHP'li Aysel Uzun dördüncü turda seçildi.

AA'daki habere göre; Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede'nin "Çocuğa karşı cinsel taciz" suçundan tutuklanması ve geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmasının ardından, belediye meclisi yeni başkan vekilini seçmek için belediye binasındaki meclis salonunda toplandı.

Toplantıda, başkan vekili seçimi için CHP grubunca Meclis Üyesi Aysel Uzun, AK Parti grubunca Meclis Üyesi Nuray Çınar Kara aday gösterildi. Meclis Üyesi Fırat İmat ise bağımsız olarak seçime katıldı.

Gizli oylamada ilk üç turda Aysel Uzun 5, Nuray Çınar Kara 4 ve Fırat İmat 2 oy aldı. En fazla oyun arandığı oylamanın 4. turda ise Aysel Uzun 6, Nuray Çınar Kara 4 oy aldı, 1 oy ise geçersiz sayıldı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ