Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Son dakika hava durumu! Meteoroloji alarm verdi! Kuvvetli sağanak var! 10 il için sel uyarısı - Haberler

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Göller yöresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile İstanbul çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Sakarya, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Yalova, Bolu, Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyıları ile Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

        Hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneyli, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

        İSTANBUL'DA ETKİSİNİ GÖSTERMEYE BAŞLADI

        İstanbul’da bazı bölgelerde sağanak yağış etkisini göstermeye başladı. Anadolu Yakası'nda yoğun yağış nedeniyle yollar göle döndü, logar kapakları taştı, otomobiller yolda ilerlemekte zorlandı.

        İHA'nın haberine göre, yağış nedeniyle bazı yolların adeta göle döndüğü görüldü. Araçlar trafikte ilerlemekte zorlandı. Sokaktaki vatandaşlar ise şemsiyelerle yürümek zorunda kaldı.

        Öte yandan bazı bölgelerde yağış nedeniyle küçük çaplı trafik kazaları da meydana geldi. Sağanak dolayısıyla ilerlemekte güçlük çeken bazı motosiklet sürücülerinin üst geçitlerin altlarına geçerek yağışın dinmesini bekledikleri görüldü.

        REKLAM

        KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Sakarya, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Yalova, Bolu, Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyıları ile Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

        ALT GEÇİTTE ARACIYLA MAHSUR KALDI, KEPÇE YARDIMIYLA KURTARILDI

        İstanbul Maltepe'de de bir taksi sürücüsü sağanak yağış nedeniyle su basan alt geçitte aracıyla birlikte mahsur kaldı. Bir süre yardım bekleyen sürücü, kepçe yardımıyla kurtarıldı. O anlar cep telefonu kameralarına kaydedildi.

        Olay saat 11.30 sıralarında Büyükbakkalköy Mahallesi’nde meydana geldi. Taksi sürücüsü Mehmet Albayrak, aracıyla bir süre seyir halinde ilerledikten sonra Çiftlik Yolu üzerinde bulunan bir alt geçitten geçmek istedi. Albayrak, sağanak yağış nedeniyle suyla dolan alt geçitte aracıyla birlikte mahsur kaldı.

        İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve İBB ekipleri sevk edildi. Aracında bir süre yardım bekleyen sürücü, olay yerine gelen kepçe yardımıyla kurtarıldı. O anlar cep telefonu kameralarına yansıdı. Taksi sürücüsü Mehmet Albayrak, “10 dakika önce geçtim bu yoldan, problem yoktu.

        Yine geçerken araba bayağı derine düştü. Herhalde asfalt çökmesi oldu. Arabadan kepçeyle almak istediler. Kepçe bile batıyordu. 1 saattir buradayız. Vidanjör bekliyoruz suyu boşaltması için. Kepçe yanaştı, bindik. Sağlığımızda bir sıkıntı yok. dedi. Alt geçitte sular altında kalan taksi ise vinç yardımıyla çıkarıldı.

        MANİSA'DA DERELER TAŞTI, EVLER SULAR ALTINDA KALDI

        Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı kırsal Çampınar Mahallesi´nde de sağanak etkili oldu. Yaklaşık 1,5 saat süren sağanağın ardından Domuz ve Karataş Deresi taşınca, mahallede birçok nokta sular altında kaldı.

        670 nüfuslu ve 150 haneden oluşan mahallede çok sayıda ahırı su basarken, 4 evde de su baskınları meydana geldi. Mahalle muhtarı Kadir Şakar, derelerin taşması nedeniyle sel sularının etkili olduğunu, ekili alanların da sular altında kaldığını söyledi. Selde can kaybı olmadığı öğrenildi.

        Ayrıca mahallede bulunan Çampınar İlköğretim Okulu´nun bahçe duvarı da suların etkisiyle yıkıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Turgutlu Belediyesi, itfaiye ekipleri ve iş makineleriyle çalışma başlattı.

        BAŞKENTTE DE SAĞANAK VE DOLU ETKİLİ OLDU

        Ankara'da da akşam saatlerinde kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara'da akşam saatlerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiği uyarısını yapmıştı.

        Ankara Valiliği de vatandaşları oluşabilecek muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunmuştu. Ankara'da beklenen yağış saat 18.00 itibariyle başladı. Kentte aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

        Mamak ilçesi Kartaltepe Mahallesi'nde de 2 apartmanın çatısı uçtu. Binalardan birinin çatısı, otoparktaki 4 otomobilin üzerine düştü. İtfaiye ve Mamak Belediyesi ekipleri, çatılara ait parçaları kaldırmak için çalışma başlattı.

        Öte yandan aniden bastıran yağmur nedeniyle bazı yollarda su birikintisi oluştu. Sürücüler, araçlarıyla su birikintilerinden geçerken zorluk yaşadı. Etimesgut ilçesi Bağlıca Bulvarı'nda motor arızası veren 2 otomobil ise su birikintisinde kaldı. Mahsur kalan araçlar, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.

        İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

        İSTANBUL °C, 22°C

        Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

        ANKARA °C, 23°C

        Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

        İZMİR °C, 27°C

        Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

        ANTALYA °C, 27°C

        Parçalı ve yer yer çok bulutlu

        ZONGULDAK °C, 20°C

        Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

        TRABZON °C, 25°C

        Parçalı bulutlu

        ERZURUM °C, 22°C

        Parçalı ve az bulutlu

        DİYARBAKIR °C, 29°C

        Az bulutlu ve açık

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ