Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa CİĞERİMİZ YANIYOR! Son dakika: Mersin ve Hatay'daki orman yangınlarına yeniden müdahale! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Mersin ve Hatay'da dün başlayan orman yangınlarına günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan ve karadan müdahale yeniden başladı.

        Mersin'in Aydıncık ilçesine bağlı Pembecik Mahallesi Şırşır mevkiindeki kızılçam ormanında, dün sabah saatlerinde bilinmeyen nedenle orman yangını çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, dün akşam saatlerine kadar havadan ve karadan alevlere müdahale etti. Havanın kararmasıyla havadan müdahaleye ara verilirken, ekiplerin mücadelesi gece boyu karadan devam etti.

        REKLAM

        Şiddetli rüzgar nedeniyle yangına müdahale etmekte güçlük çekilen bölgeye çevre illerden de takviye ekipler yönlendirildi.

        Söndürme helikopterleri ve uçaklar sabahın ilk ışıklarıyla birlikte müdahaleye yeniden başladı. Bölgede, çok sayıda arazöz ve orman işçisiyle yangına müdahale ediliyor.

        BAKAN PAKDEMİRLİ, HELİKOPTERLE İNCELEME YAPTI

        Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Mersin'in Aydıncık ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarını havadan inceledi.

        HATAY'DA DA MÜDAHALE SÜRÜYOR

        Hatay'ın Hassa ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangına da havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Dün akşam saatlerinde ormanlık alanda nedeni henüz bilinmeyen yangın çıktı.

        İhbar üzerine bölgeye Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünce çok sayıda arazöz, su tankı, Orman İşletme personeli ve hava aracı sevk edildi. Gece karadan müdahale edilen orman yangınına sabahın ilk ışıklarıyla havadan da müdahale sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ