Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika haberi: İstanbul'da yağış etkili olmaya başladı! İstanbul hava durumu nasıl olacak ve yağmur ne zaman bitecek? MGM hava durumu raporu
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İBB Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) uyarılarının ardından Silivri'de yağış başladı.

        İHA'nın haberine göre yoğun sağanak yağış, Silivri merkezinde ve köylerinde etkili oldu. Yağış nedeniyle bazı yollar göle döndü.

        İlçede etkili olan sağanak yağışta, yolun karşısına geçmeye çalışan bir kadın, bu birikintisinin içine düştü. Çevredeki vatandaşlar kadını suların içerisinde kaldırarak karşıya geçmesine yardımcı oldu

        Yağış altında ilerlemeye çalışan vatandaşlar ve araçlar da zor anlar yaşadı. Bölgede yağış devam ediyor.

        Sağanak nedeniyle Piri Mehmet Paşa Mahallesi Şerif Sokak, rögarların tıkanması üzerine sular altında kaldı. Sokaktaki bazı iş yerlerinin bodrum katlarını su basarken, bir otomobil de girdiği su birikintisinden çıkamadı.

        Silivri Belediyesi ve İSKİ ekipleri suyu tahliye etmek için çalışma başlattı.

        ESENYURT'TA BAZI YERLERİ SU BASTI

        Fotoğraf: DHA

        İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Ispartakule ve Esenyurt'ta bazı yerleri su bastı.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından kentteki bazı bölgelerde sabaha karşı yağış etkili olmaya başladı. Sağanak nedeniyle Ispartakule'deki bazı yerlerde su taşkınları yaşandı.

        Büyükçekmece'de kuvvetli sağanak yağış sonrası denizde kısa süreli hortum oluştu. O anlar kameraya yansıdı

        AA'da yer alan habere göre, su basan bazı yollarda araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Ispartakule'deki Avcılar Belediyesi Fuar ve Sergi Merkezi'ndeki sabit kapalı pazar alanı da sular altında kaldı. Sabah saatlerinde pazar alanına gelen esnaf, tezgahlarını açamadı. Esnaf, kendi imkanlarıyla suları temizledi.

        RÖGAR TAŞINCA SOKAK SULAR ALTINDA KALDI

        Fotoğraf: DHA

        Esenyurt Yeşilkent 1953 Sokak'ta şiddetli yağışın etkisiyle tıkanan rögar taştı. Sokak sular altında kalırken, araçlar ilerlemekte zorluk çekti. Talatpaşa 1036 Sokak'ta da su taşkınlığı yaşandı. Sürücüler yolda ilerlerken zor anlar yaşarken, 1047 Sokak'taki bir oto tamirci de sular altında kaldı.

        Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, öğle saatlerine kadar devam etmesi beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle Çatalca, Silivri, Büyükçekmece ve Arnavutköy'de su baskını, yıldırım, ulaşımda aksama ve kuvvetli yağış konusunda vatandaşları uyardı.

        REKLAM

        Fotoğraf: İHA

        İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA'DAN YAĞIŞ UYARISI

        İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Sevgili İstanbullular, Perşembe (yarın) sabah saatlerinden itibaren İstanbul´da gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli, Anadolu Yakası'nda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olalım" dedi.

        AKOM'DAN AÇIKLAMA

        İBB Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada da, "AKOM verisine göre perşembe günü beklenen kuvvetli rüzgârla beraber çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur özellikle Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası’nda etkili olacak. Olası olumsuz durumlarda lütfen ALO153 Çözüm Merkezimiz ile iletişime geçiniz." denildi.

        AFAD'DAN DA UYARI GELDİ

        AFAD'dan SMS ile yapılan uyarıda da, "İstanbul'da Perşembe ilk saatlerden itibaren çok kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olun" denildi.

        ÇORLU'DA DA BENZER GÖRÜNTÜLER

        Fotoğraf: İHA

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ‘sarı kod’ uyarısının ardından beklenen yağış Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde etkisini gösterdi. Yollar göle dönerken, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Tekirdağ, Afyonkarahisar, Ankara, Burdur, Denizli, Eskişehir, Isparta, Kütahya ve Uşak illeri için sarı kodlu uyarı yaparak dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtmişti.

        YAĞMURA HAZIRLIKSIZ YAKALANDILAR

        Beklenen yağış sabah saatlerinde Çorlu’da kuvvetli şekilde etkisini gösterdi. Kuvvetli yağış sebebiyle yollar göle dönerken, yapılan uyarılardan habersiz sokağa çıkan vatandaşlar, yağmura hazırlıksız yakalandı.

        Şemsiyesi olmayan vatandaşlar, dükkan önlerine, duraklara ve saçak altlarına sığındı. Rögar kapakları da patlayınca göle dönen yollarda araç trafiği de olumsuz etkilendi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kenan Butakın
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ