Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik İstanbul'da yolcu otobüsü devrildi! Müdahale sürüyor
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul'da, Kuzey Marmara Otoyolu TEM bağlantı yolunda Ümraniye istikametine giden şehirler arası yolcu taşıyan otobüs, yoldan çıkarak yaklaşık 30 metrelik şarampole yuvarlandı.

        TEM bağlantı yolunda Ümraniye istikametinde ilerleyen Pamukkale firmasına ait Kırklareli Vize'den Denizli'ye giden yolcu otobüsü, yağışın etkili olduğu Çamlık Tüneli mevkisinde yoldan çıkarak yaklaşık 30 metrelik şarampole yuvarlandı.

        Kaza yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, UMKE, AFAD ve polis ekibi sevk edildi.

        Kazada bazı yolcular araçta sıkıştı, bazıları da otobüsten dışarı savruldu. Otobüste sıkışanlar itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

        Şoför E.Ç. ile yolculardan C.İ. kaza yerinde hayatını kaybetti, yolcu U.G. kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

        Kazada yaralanan 18 yolcu, sağlık görevlilerinin ilk müdahalesi sonrası çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

        Cenazeler, incelemenin ardından Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

        Olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürüyor, yolun iki şeridi trafiğe kapatıldı.

        'KEMER OLMASMAYDIB BEN DE FIRLAMIŞTIM'

        Otobüste yolcu olarak bulunan ve hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olan 24 yaşındaki öğretmen Hüseyin Çömez, kazayı anlattı. Çömez, "Çok ani gelişti, çok net hatırlamıyorum. Araç kontrolünü kaybetti, kara saplandık" dedi.

        Esenler'den Bursa'ya gitmek için otobüse bindiğini belirten Çömez, "Sırt bölgemde biraz ağrı var. Kemer sayesinde çıkabildim kazadan. Kemer olmasaydı ben fırlamıştım. Yolcuların çoğu fırladı. Kemer takanlarla birlikte inebildik araçtan, 3-4 kişi vardı. Diğer yolcuların durumu biraz daha ağırdı" diye konuştu.

        TOKAT'TA YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ, 46 YARALI

        Tokat'ın Erbaa ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 46 kişi yaralandı.

        İstanbul'dan Erzurum'a giden İsmail Bingöl (45) idaresindeki 25 ER 280 plakalı yolcu otobüsü, Çalkara köyü yakınlarında kar nedeniyle kayganlaşan yolda devrildi. Kazada Batişen Sibirli (40) olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan sürücü ile 45 kişi ise ambulanslarla Erbaa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

        Yaralılardan Melik Sibirli (12), AA muhabirine, otobüsün yan yattığını belirterek, "Yan yatınca ben camdan fırladım. Beni bir abi çıkardı ilk olarak, etrafa baktığımda bayağı kişi yaralanmıştı. Herkes etrafa çıkmıştı" dedi.

        Yolculardan Nurullah Dinç ise aracın hafif sağ yapar gibi olduğunu, sonra toparlayamadığını anlatarak, "Arka en son koltukta oturuyordum oğlum ile beraber. Camdan dışarı çıktım" diye konuştu.

        AMASYA'DA LEVHALARA ÇARPTI: 12 YARALI

        Amasya'da, yolcu otobüsünün yol kenarındaki levhalara çarpması sonucu 12 kişi hafif şekilde yaralandı.

        Adıyaman’dan Giresun'a giden Emrah Kızılay yönetimindeki 02 ABN 632 plakalı yolcu otobüsü, kent merkezinde DSİ Kavşağı mevkisinde kar yağışı nedeniyle kayarak yol kenarındaki levhalara çarptı.

        Kazada hafif yaralanan 12 kişi, ambulans ve itfaiyeye ait araçlarla hastaneye kaldırıldı. ​​​​​​​Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

        KASTAMONU'DA ZİNCİRLEME KAZA: 8 YARALI

        Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 7 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 8 kişi yaralandı.

        Volkan Çakır'ın kullandığı 61 ADL 697 plakalı yolcu otobüsü, Uluslararası D-100 kara yolunun Ortalıca köyü mevkisinde zeminin karla kaplı olması nedeniyle bekleyen Fatih Duman yönetimindeki 34 AFZ 052 plakalı otomobile çarptı. Daha sonra bu araçlar önlerinde bulunan 5 araçla çarpıştı. Kazada sürücülerden Fatih Duman ile araçlarda bulunan Fatma Duman, Ayşe Hüma Duman, Muhammet Ali Duman, Büşra Çakır, Mukaddes Çakır, Abdullah Yıldız ve Eda Yıldız yaralandı.

        Yaralılar, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Osmancık ve Tosya'daki devlet hastanelerine kaldırıldı. Kaza nedeniyle kapanan kara yolunun İstanbul-Samsun istikameti, Tosya Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği, Karayolları ve Tosya Jandarma Komutanlığı ekiplerinin çalışması sonucu yeniden ulaşıma açıldı.

        AFYONKARAHİSAR'DA OTOBÜSTE MAHSUR KALDILAR

        Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan yolcu otobüsündeki 40 kişiyi, kaymakamlık ve belediye ekipleri kurtardı.

        Emirdağ Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının etkili olduğu ilçede, gelen çağrı üzerine harekete geçen Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Topdere mevkisinde mahsur kalan yolcu otobüsündekilere ulaştı. Belediye görevlilerince, araçtakilere sıcak yemek ve battaniye dağıtıldı. Otobüste bulunanlar daha sonra Emirdağ'da misafir edilirken, yolcu otobüsü de güvenli bölgeye alındı.

        Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, yolda kalan otobüse ulaşıldığını belirterek, "Yolcular üşümesin, çocukları hasta olmasın diye tüm personel, ellerinde sıcak yemekler, içecekler, battaniyeler ile hazır kıta otobüsün başında bekleyip yemek dağıttı. Yolcular misafir edilip, araç güvenli bir alana götürüldü. Devlet işte burada, vatandaşının en ihtiyaç duyduğu anda yanında." ifadelerini kullandı.

        ANKARA'DA OTOBÜS BOZULDU

        Ankara'nın Polatlı ilçesinde, gece saat 01.30 sıralarında Eskişehir-Kastamonu seferini yapmakta olan 55 PS 027 plakalı yolcu otobüsü arızalandı. Otobüsün içerisinde bulunan 11'i çocuk 46 kişi 3 saat boyunca dondurucu soğukta yardım bekledi.

        Kar nedeniyle yolların kapalı olmasından dolayı yardım gecikirken duruma Polatlı Belediyesi müdahale etti. Polatlı Belediyesine ait bir yolcu otobüsü vatandaşları alarak güvenli bir alana götürürken bozulan otobüsü ise kısa sürede tamir ettirdi.

        Polatlı Belediye Zabıta Müdürü Sabri Ünal, Vali Vasip Şahin ve Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya'nın durumla ilgilendiğini ve herhangi bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu. Yolcular otobüsün tamir edilmesiyle yollarına devam etti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ