Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Son dakika! İtalyan doktor koronavirüsü tsunamiye benzetti! - Haberler
        1

        60 milyon insan kilit altında... İtalya'nın tamamen karantina altına alınmasına neden olan koronavirüs salgınının merkezinde yer alan bir İtalyan doktor, ölümcül hastalığın resmini çizdi: Koronavirüsü 'hepimizi süpüren bir tsunami'ye benzetti.

        2

        New York Post gazetesinde yer alan habere göre; Bergamo kentindeki Humanitas Gavazzeni hastanesinde çalışan Dr. Daniele Macchini, Facebook'ta sinsi virüse karşı savaşta kayıtsızlığın tehlikeleri hakkında uzun bir yazı yazarak, uyarılarda bulundu.

        3

        Bugün itibarıyla hayatını kaybedenlerin sayısı 827 olurken, koronavirüs bulaşanların sayısı ise 12 bin 462 oldu. İtalya, 60 milyon nüfusa eşi görülmemiş ulusal kısıtlamalar getirdi.

        4

        Dr. Macchini, Cenevre Üniversitesi Enstitüsünde bir epidemiyolog ve araştırmacı olan Dr. Silvia Stringhini tarafından yazılan, “Bize neler olup olmadığı hakkında ne yazacağımı düşündükten sonra sessizliğin sorumlu olmadığını hissettim” cümlesini paylaştı.

        5

        Dr. Macchini, sözlerini şöyle sürdürdü: "Koronavirüs pandemisinin bu günlerinde Bergamo'da yaşadıklarımızı aktarmaya çalışacağım. Panik yaratılmaması gereğini anlıyorum ama olanların tehlikeli olduğunun mesajı insanlara ulaşmadığında titriyorum” diye konuştu.

        6

        Dr. Macchini, “Savaş tam anlamıyla patladı ve mücadele gece gündüz kesintisiz devam ediyor ama yatak ihtiyacı gibi bir dram var. Boşaltılan bölümler birbiri ardına etkileyici bir şekilde hızla doluyor" diyerek, insanları, koronavirüsü kötü bir grip vakası olarak tanımlamamaya davet etti.