Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika! Pınar Gültekin cinayetinde yeni gelişme! Avukat Rezan Epözdemir itiraz etti - Haberler

        Pınar Gültekin cinayetine yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından cinayet zanlısı Cemal Metin Avcı'nın annesi A. Avcı ve babası S. Avcı ve akrabası olduğu öğrenilen Şükrü Gökhan O. hakkında kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi. Pınar Gültekin'in aile avukatı Rezan Epözdemir nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine şahıslar hakkında verilen ek kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın kaldırılması yönünde itiraz etti.

        REZAN EPÖZDEMİR'DEN AÇIKLAMA

        Ailenin avukatı Rezan Epözdemir davaya ilişkin olarak Habertürk TV'de şunları söyledi:

        Bu cinayetin tek başına işlenemeyeceğini ifade etmiştik. 1.83 boyundaki maktulü varile yerleştirilmiş, önce odunla sonra benzinle yakılmış ve üzerine beton dökülerek dereye atılmış. Sim kartı da Akyaka'da imha edilmiş. Planlı, programlı ve canavarca hisle işlenmiş bir cinayet var. Bu cinayette yardım eden başka faillerin de olduğunu düşünüyoruz. Kardeşin de suç delillerini değiştirdiğini görüyoruz. Bugün iddianame kabul edildi. Sanık için "ağırlaştırılmış müebbet hapis" istemli "tasarlayarak kasten öldürmek"ten dava açıldı. Kardeşi için de 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

        REKLAM

        Biz başka yardım edenler olduğunu düşünüyorduk. Bu reddedildi biz de itiraz ettik. Diğer şüphelilerin de yardım ettiğini düşünüyoruz. Araçların MOBESE kayıtları, telefon trafiği var. Olay yerinde DNA örnekleri çıkmış durumda. 3 şüpheli hakkında anne, baba ve ortak bakımından da dava açılmasını istiyoruz. Tek faile odaklanmışken, iki sanık hakkında dava açılması yeterli değil. 1.83 boyundaki maktülenin 1.70 boyundaki birisi tarafından varile konuşması akla mantığa aykırı.

        9 Kasım 10.30'da duruşma var. Orada iddialarımızı mağdur aileyle ileteceğiz.

        Gülçin Hacıevliyagil Ayçe'nin haberine göre Muğla'nın Ula ilçesinde vahşice öldürülen ve cesedi ormanlık alanda bulunan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin cinayetiyle ilgili soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, suç delillerini yok ettikleri, gizledikleri ya da değiştirdikleri öne sürülen şüpheliler Ayten Avcı, Selim Avcı, Şükrü Gökan Orhan hakkında ek kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

        "BAĞEVİNE GİDEN ARACI KİM KULLANIYORDU BİLMİYORUM"

        Katil zanlısı Cemal Metin Avcı'nın babası Selim Avcı ifadesinde, oğlu ile Pınar Gültekin'in ilişkisini bilmediğini, Pınar Gültekin'in öldürüldüğünü 21 Temmuz günü karakoldan aranmasıyla gece saatlerinde öğrendiğini söyledi. 17 Temmuz günü saat 15.52 sıralarında oğlu Cemal Metin'i aradığını ve görüşmenin içeriğini hatırlamadığını belirten Selim Avcı, "Ben genellikle 48 ECE 948 plakalı aracı kullanırım. 48 ADJ 946 plakalı aracı 16 Temmuz 2020 günü öncesi ve sonrasında Cemal Metin kullanırdı. 16 Temmuz'da saat 15.31 sıralarında Kireç Sanayi Bölgesi'nde bağ evine geçiş yapmadım. Kullandığım araca benzer aracı kimin kullandığını ve kimin geçiş yaptığını bilmiyorum. Oğullarım Cemal Metin ve Mertcan barın deposunun bağevinde olması nedeniyle oraya gittiğini biliyorum" dedi.

        OĞLU KARAKOLA GİDİNCE BAĞEVİNE GİTMİŞLER

        20 Temmuz günü Cemal Metin Avcı'nın karakola ifadeye çağrılmasının ardından gece eşi Ayten Avcı, Şükrü Gökan Orhan ve E.A. ile birlikte bağ evine gittiklerini anlatan Selim Avcı, "Yerde halı seriliydi. Ev temizlenmişti. Bunun haricinde bir gariplik fark etmedik. 30 dakika kadar kaldık. Ayten ve Şükrü sigara içti, izmaritleri avludaki bidona attı" ifadelerini kullandı.

        Soruşturma devam ederken katil zanlısı Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı da ‘delil karartmak' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

        "KURGULANMIŞ İFADEYE İTİBAR EDİLMEMELİ"

        Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, dosyayla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini, kurgulanmış ifadeye itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. Epözdemir, daha önce tamamlanan otopsi raporuna göre, Pınar Gültekin'in ölüm nedeninin tam olarak belirlenemediğini belirtti.

        VARİLDE BENZİN KALINTISI

        Muğla Adli Tıp Şube Müdürlüğü ve İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı Kimyasal Tahliller İhtisas Toksikoloji ve Morg İhtisas Dairesince Histopatoloji raporu detaylı şekilde hazırlandı. Raporda, varil içerisinde betonla karışık yanmış ceset olduğunun görüldüğü belirtildi. Ayrıntılara yer verilen raporda, Gültekin'in cesedinin bulunduğu varilde benzine özgü bulgulara rastlandığı kaydedildi.

        KATİL ZANLISINA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

        Öte yandan AA'nın haberine göre, sanık Cemal Metin Avcı hakkında hazırlanan iddianamede, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

        Gültekin'in katil zanlısı Cemal Metin Avcı hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca "canavarca hisle öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame tamamlandı.

        İddianame, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ