Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Resmi Gazete çöktü mü? Resmi Gazete internet sitesi neden açılmıyor?

        Meclis ve Cumhurbaşkanı tarafından çıkarılan yasa, kararname, yönetmelik, genelge gibi kararları yayımlamak amacıyla 7 Şubat 1921 tarihinden beri çıkarılan Resmi Gazete'nin internet sitesine erişim sorunu yaşanıyor.

        RESMİ GAZETE ÇÖKTÜ MÜ?

        Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı bünyesinde hizmet veren Resmi Gazete'nin yeni sayısı her akşam saat 00.00'ı geçince https://www.resmigazete.gov.tr/ adresinden yayınlanıyordu. 20 Kasım 2021 tarihli Resmi Gazete'yi indirmek isteyen vatandaşlar 00.00'da internetin başına geçti ancak siteye erişemedi.

        Resmi Gazete'ye erişmek isteyen vatandaşlar "Sayfada çalışma yapılmaktadır" yazısıyla karşılaştılar.

        REKLAM

        Resmi Gazete'nin açılmaması kısa sürede sosyal paylaşım sitesi Twitter'da gündem oldu. Binlerce kullanıcı Resmi Gazete hakkında tweet atmaya başladı. Resmi Gazete'de yaşanan erişim probleminin nedeni ile ilgili bir açıklama henüz yapılmadı.

        Merkez Bankası'nın faiz indirimi sonrası kulislerde ekonomi yönetiminin değişeceği iddiaları konuşulmaya devam ediyor. Son olarak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Resmi Gazete'yi işaret ederek, "Bu gece saat 12:00'dan sonra Resmi Gazete'yi takip etmenizi tavsiye ediyorum. Bu gece bir şey olabilir, olduğu zaman da Türk Lirası'nın üzerine nasıl daha fazla bir sıkıntının geleceğini görürsünüz" ifadelerini kullanmıştı.

        Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı sonrasında kulislerde ekonomi yönetiminin değişeceği yönüande spekülasyonlar gündeme oturdu. Son olarak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Drumuş Yılmaz, Resmi Gazete'ye dikkat çekerek, "Bu gece saat 12.00'den sonra Resmi Gazete'yi takip etmenizi tavsiye ediyorum. Bu gece bir şey olabilir, olduğu zaman da Türk Lirası'nın üzerine nasıl bir sıkıntının geleceğini görürsünüz" ifadelerine yer vermişti.

        RESMİ GAZETE AÇILDI

        Bir saatten fazla erişim problemi yaşanan Resmi Gazete'nin internet sitesine erişim sağlandı. 20 Kasım 2021 tarihli Resmi Gazete yayınlandı.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ