Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sokağa terk edilen Pitbull'dan aracın üzerine çıkarak kurtuldu
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Olay, geçtiğimiz gün öğle saatlerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, sahibi tarafından sokağa terk edilen Pitbull cinsi köpek, yoldan geçen vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı.

        İHA'nın haberine göre, bu sırada marketten çıkıp evine gitmek isteyen bir kişiye saldıran Pitbull cinsi köpek ile başka bir sokak köpeği, vatandaşın dakikalarca peşini bırakmadı.

        Korkusundan park halinde bulunan bir arabanın üstüne çıkan vatandaş, uzun bir süre aşağı inemedi. Sokak üzerinde ilerleyen bir otomobil, korku dolu anlar yaşayan vatandaşın yardımına yetişti. Köpeğin uzaklaşmasını fırsat bilen vatandaş da koşarak sokaktan uzaklaştı. Olayı ufak sıyrıklarla atlatan vatandaşın o anları ise çevrede bulunan bir binanın güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

        REKLAM

        "HER İKİSİ DE SOKAĞA TERK EDİLMİŞ"

        Köpeklerin saldırısına uğrayan vatandaşın komşusu olan mahalle sakini Cüneyt K. "Komşuma saldıran iki köpek var, birisi Pitbull cinsi bir köpek. Bu köpeğin yakalandığı söylendi fakat diğer köpek halen yakalanamadı. İki köpek de tasmalı fakat sahipsizler. Yani bu köpekler buraya ait değil. Komşum olan kişi köpekler saldırmaya başlayınca can havliyle kaldırıma koşup kendisini arabanın üstüne çıkarak köpeklerden kurtarıyor. O esnada başka bir otomobil gelip kendisine yardım ediyor ve köpeklerden bu şekilde kurtulabiliyor. Köpeklerin saldırmasıyla ufak sıyrıklarla kurtuluyor. Daha sonra ambulans geldi ve gerekli kontroller yapılarak evine döndü." şeklinde konuştu.

        YAŞADIĞI OLAYI ANLATTI

        DHA'nın haberine göre, olayda iki sahipsiz köpeğin saldırısına uğrayan Mustafa Özen, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Özen, kalçasından ve ayağından ısırıldığını ve park halindeki bir otomobilin üzerine çıktığını söyledi. Sokaktan geçen otomobile binerek köpeklerden kurtulabildiğini belirten Özen, "Gerekli yerlere şikayetimizi yaptık çünkü bu konuda duyarlılık oluşmasını istiyorum" dedi.

        "ARABANIN ÜZERİNE SIÇRADIM, AYAĞIMI KURTARAMADIM"

        Özen, "Önce kaldırımda mücadeleye ettim, belimi ısırdı. Kurtulmak için karşı kaldırıma koştum. Yüksek bir yer aradım, bir arabanın üstüne çıktım. Pitbull beni takip etti ve ayağımı yakalayarak aşağı çekmeye çalıştı. Yaklaşık bir dakika boyunca kurtulmaya çalıştım. Ayakkabım ve montum yırtıldı. Bağırarak yardım istedim. Şans eseri bir araç camı açık şekilde geçerken durdu, yardımcı olmaya çalıştı. Fakat ayağım Pitbull'un ağzında olduğu için hemen kendimi kurtaramadım. Bir anlık boşluk oldu kendimi arabanın içine attım. Çevredekiler sağ olsun polisi ve ambulansı çağırdı. Polis arkadaş da yardımcı oldu."

        "SALDIRGAN BİR KÖPEĞİ KİM SAHİPLENİR, HİÇ MANTIKLI DEĞİL"

        Mustafa Özen, "Amacımız hem yasal mercileri harekete geçirmek hem de vatandaşlarda duyarlılık oluşturmak. Ben küçük sıyrıklarla atlattım bu olayı ama, orada çocuk, yaşlı, engelli veya çocuklu bir aile olabilirdi" dedi. Pitbull'un yakalanıp belediye ekipleri tarafından barınağa götürüldüğünü söyleyen Özen, "İki köpek de cins ama, ikisi de sahipsiz, başıboş. Biri yakalanmış. Diğerini komşular, belediye ekipleri almadan önce sahiplenmiş. Bu da ilginç geldi bize açıkçası. Çünkü saldırgan bir köpeği kim teslim alır ki. Saldırgan bir köpek olduğunu bildirmeden sahiplendirmek doğruysa, bunu bilmiyorum. Çok mantıklı gelmedi. Aynı kişi Pitbull'un sahibi de olabilir belki. Bu durum araştırılabilir" dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ