Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika ACI HABER! Suruç ve Nusaybin'de saldırı: 10 sivil şehit - Haberler

        Terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'de işgali altındaki bölgelerden, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki sivillere yönelik yaptığı havan mermili saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise yaralandı.

        Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) başlatılan Barış Pınarı Harekatı devam ediyor.

        Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki bir bölgeden Suruç ilçesindeki sivillerin olduğu noktaya havanlı saldırı düzenlendi.

        AA'nın haberine göre, havan mermisinin bir eve isabet etmesi sonucu 2 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi de yaralandı.

        Bu arada, 3 havan mermisi de ilçedeki boş araziye düştü.

        REKLAM

        NUSAYBİN'E HAVAN MERMİSİ DÜŞTÜ: 8 SİVİL ŞEHİT, 35 YARALI

        Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) başlatılan Barış Pınarı Harekatı devam ediyor.

        Valilikten yapılan açıklamada, Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki bir bölgeden Nusaybin ilçesine siviller hedef alınarak atılan havan ve roket mermilerinin isabet etmesi sonucu 8 kişinin şehit olduğu, 35 kişinin de yaralandığı bildirildi.

        Yaralanan vatandaşların Nusaybin ve Mardin Devlet hastanelerinde tedavi altına alındığı ifade edilen açıklamada, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlara acil şifa dileğinde bulunuldu.

        Şanlıurfa ve Mardin'in sınır ilçelerine terör örgütü YPG/PKK'lı teröristlerce düzenlenen havanlı ve roketatarlı saldırılarda, aralarında 9 aylık bebeğin de bulunduğu 5'i çocuk 7 sivil yaşamını yitirmişti.

        Akçakale'ye düzenlenen saldırılarda Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve vergi dairesi gelir uzman yardımcısı Cihan Güneş şehit olmuştu.

        Ceylanpınar ilçesinde ise 11 yaşlarındaki Elif Terim ve Mazlum Güneş de teröristlerin saldırısında yaralanmış, kaldırıldıkları hastanede kurtarılamamıştı.

        Mardin'in Nusaybin ilçesinde de YPG/PKK'nın saldırılarında anne Fatma Yıldız (48) ile kızları Emine (12) ve Leyla Yıldız (15) şehit düşmüştü.

        AKSAK: KARŞI TARAF TÜRK ORDUSUNU BEKLİYOR

        Habertürk'e konuşan Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdullah Aksak, karşıda bulunan Rasülayn'da akrabalarının olduklarını belirterek "Türk Ordusu'nu bekliyorlar" diye konuştu.

        Aksak konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

        Dün yaklaşık 20'nin üzerinde havan topu düştü. İki tane yavrumuz maalesef şehit oldu. 11 yaşında çocuklar, bugün onları defnettik. Karşı taraf hedef gözetmiyor. Bir iki vatandaşımız ağır yaralı. Bugün üç havan saldırısı oldu. Çok şükür yaralı yok. Operasyon başladığı günden bugüne kadar bütün araç gereç ve personelimizle vatandaşlarımızı tahliye ediyoruz. Sağolsun kaymakamımızla birlikte 24 saat çalışıyoruz. Devletimiz güçlüdür, büyük bir devletiz, büyük bir milletiz. 24 saat vatandaşa hizmet veriyoruz. 1925'teki Ankara Antlaşması'ndan sonra ikiye ayrıldı.

        "TÜRK ORDUSUNU BEKLİYORLAR"

        Bir kısmı Türkiye'de bir kısmı Suriye'de kaldı. Oradaki akrabalar da 'bir an önce Türk Ordusu'nun buraya girmesini istiyoruz. Terör örgütü bizi eziyor, haraç alıyor' diyorlar. Terer örgütü oradaki vatandaşların bölgeden ayrılmasına izin vermiyor. Teröristler sivil halkı kullanarak kendilerini güvene almak istiyorlar. Vatandaşlarımızı şu an tahliye ile meşgulüz. Buradaki pansiyonlarımızda yer var. Bazı okullarımız, özellikle 5 okulumuz sınıra sıfır. Burada eğitim vermemiz uygun olmaz. Daha içerideki okullara taşıyacağız.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ