Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer SON DAKİKA! UEFA'dan EURO 2020 kararı - HABERLER - Futbol Haberleri

        UEFA, koronavirüs nedeniyle 55 katılımcı ülkeyle yaptığı acil toplantının ardından EURO 2020'yi erteledi. Norveç Futbol Federasyonu, sosyal medya hesabından turnuvanın 11 Haziran - 11 Temmuz 2021'e ertelendiğini duyurdu.

        ŞAMPİYONLAR LİGİ VE AVRUPA LİGİ KARARI!

        UEFA, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin koronavirüs tehlikesi geçene kadar askıya alındığını belirtti. Koronavirüs tehlikesinin geçmesi halinde Şampiyonlar Ligi finalinin 27 Haziran'da, Avrupa Ligi finalinin ise 24 Haziran'da oynanmasının teklif edildiği konuşulsa da UEFA, askıya aldığı Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin başlangıç tarihini Güney Amerika futbolunun patronuCONMEBOL ile yapacağı görüşmeden sonra açıklayacak.

        REKLAM

        UEFA BAŞKANI CEFERIN: TEK SEÇENEĞİMİZ ERTELEMEKTİ

        UEFA Başkanı Ceferin, EURO 2020'nin ertelenmesiyle ilgili şunları söyledi:

        "Hepimiz biliyoruz ki Avrupa'da bu korkunç virüs yaşamı oldukça zorlu bir hale getirdi. EURO 2020'yi ertelemek tek seçeneğimizdi. EURO 2020'yi ertelemek, yerel lig ve kulüpler düzeyindeki diğer uluslararası turnuvalarda sezonu bitirebilmek için de tek seçeneğimizdi. Şu an için bütün olarak futbolu ve hem oyuncuların hem de taraftarların sağlığını düşünmeliyiz. Bu nedenle bu erteleme kararını aldık ve 55 ülkenin tamamının desteğine sahibiz."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ