Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika! Süleyman Soylu'dan yaptırım açıklaması! - HABERLER

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin 3 bakana yönelik yaptırım kararına ilişkin, "İlk yaptırımdan sonra mal bildirimimde herhangi bir değişiklik yoktur. Arz ederim." dedi.

        Bakan Soylu, Cibuti İçişleri Bakanı Moumin Ahmed Cheick ve beraberindeki heyeti kabul etti.

        İçişleri Bakanlığındaki kabulün ardından basın mensuplarının, ABD'nin, kendisinin de aralarında bulunduğu Türk bakanlara yaptırım kararıyla ilgili sorusunu yanıtladı. Soylu, "İlk yaptırımdan sonra mal bildirimimde herhangi bir değişiklik yoktur. Arz ederim." karşılığını verdi.

        O TWEET KAST EDİLDİ

        Soylu'nun "İlk yaptırımdan sonra mal bildirimimde herhangi bir değişiklik yoktur. Arz ederim" ifadeleriyle 2 Ağustos tarihindeki tweeti işaret ettiği öğrenildi.

        Soylu, "Amerika’da bir malımız var; Fetö. Onu da orada bırakmayız, Alacağız!" demişti.

        "BAŞIMIZA DEAŞ'I YERLEŞTİRDİLER"

        Bakan Soylu, Türkiye'nin düzenlediği Barış Pınarı Harekatı sonrası Avrupa ve ABD'den gelen DEAŞ tepkisi üzerine, "Başımıza DEAŞ'ı yerleştirenler sanki sorumlu değilmiş gibi konuşuyor. DEAŞ ile göğüs göğüse mücadele eden tek ülke biziz" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        ABD'NİN YAPTIRIM KARARI

        ABD Hazine Bakanlığı, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Suriye'ye yönelik operasyonuna ilişkin yaptırım kararlarını duyurmuştu.

        Bakanlık açıklamasında, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yaptırım listesine alındığı bildirilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ