Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlere kadro iddiası! MEB 2022 Ücretli ve sözleşmeli öğretmenlere kadro verilecek mi ve öğretmenler ne zaman kadro alacak?
        1

        Sosyal medyada yer alan bilgiler sözleşmeli ve ücretli öğretmenlere kadro iddiasını gündeme getirdi. 540 gün boyunca sigorta prim ödemesi bulunan öğretmenlere kadro verileceği iddia edildi. İddiaların ardından atama bekleyen binlerce öğretmen "Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlere kadro verilecek mi?" sorusuna yanıt aradı. İşte, Ücretli ve sözleşmeli öğretmenlere kadro iddiası detayları....

        2

        540 GÜN ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK YAPANA KADRO İDDİASI!

        Yıllardır ücretli öğretmenlik yapanlar kendilerine hak tanınmasını istiyor. Ücretli öğretmenlerin ders saat ücretleri 2022 yılında 28 TL olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıllarda gerekli şartları taşıyan ücretli öğretmenler kadroya dahil edilmişti. Sosyal medyada 540 gün ücretli öğretmenlik yapanlara kadro verileceği iddia edildi.

        3

        SÖZLEŞMELİ VE ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE KADRO GELECEK Mİ?

        5 yıl yani 540 gün sigorta primi ödemesi bulunan sözleşmeli ve ücretli öğretmenlere kadro verileceği iddia edildi. Sosyal medyada yer alan iddia hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuya ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ