Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Spor yazarları, Beşiktaş'ın galibiyetini değerlendirdi: "Nerede kaldın gün doğumu?" - Beşiktaş Haberleri
        1

        ATTİLA GÖKÇE: NEREDE KALDIN GÜN DOĞUMU

        Son iki haftaya “şampiyon adayı” olarak girmediyse Beşiktaş, elbette sorulur o soru: “Nerde kaldın gün doğumu?” Gün doğumundan kastımız Şenol Güneş’in Beşiktaş’a dönmesi, kolları sıvayıp iş başı yapması... Beşiktaş’a dokunuşu, ilk sayfaların çöpe atılışı, hikayenin yeniden yazılışı, baştan okunuşu!

        2

        Şenol Hoca’ya sorsak da yanıtlamazdı… Malum ya dün, ceza gördüğü, pek de haksız olmadığı bir durum karşısında “susma hakkını” kullanıyordu Güneş. Sorunun yanıtını Başkan Ahmet Nur Çebi biliyordu. Belki de şunları söylüyordu: ”Valerien İsmael’le vakit kaybetmeseydik… Hocayı baştan getirseydik, şimdi belki de şampiyonduk…” (MİLLİYET)

        3

        ALİ GÜLTİKEN: GOLCÜLERİN KALİTELİYSE HER MAÇ CÜMBÜŞ

        Beşiktaş, ligi kazanarak bitirme konusunda çok kararlı olduğunu Kasımpaşa karşısında da ortaya koydu. O kadar net bir oyun var ki hiç şüpheye yer bırakmıyor. Ufak tefek eksikler olsa da Beşiktaş'ın ana omurgası ve sistemi aynen devam etti. Aboubakar ve Cenk çok farklı oyuncular. Rakip kim olursa olsun oyunu bir şekilde Beşiktaş lehine çeviriyorlar. Futbolun ana teması bu.

        4

        Golcülerin kaliteliyse, skor değiştiriyorlarsa her maç farklı bir cümbüşe dönüşüyor. Çünkü girdiğin pozisyonların gol olma ihtimali yüzdesi kaliteyi de belirliyor. Beşiktaş neredeyse her yakaladığı pozisyonu gole çevirir hale geldi. Bu da rakibinin ismi değişse bile sonucu değiştirmiyor. Bu iki golcünün yanında Fernandes'in de son haftalarda golle buluşur hale gelmesi hem kendini hem de Beşiktaş'ı daha üst seviyelere çıkarttı. (SABAH)

        5

        CEM DİZDAR: ŞENOL GÜNEŞ HEYECANI!

        Ligi kaçıncı sırada bitireceğinden bağımsız olarak seneye Şenol Güneş ile girilecek olması moral değerler açısından Beşiktaşlılar'ı heyecanlandırıyordur şüphesiz. Ligin düşük oyun seviyesi nedeniyle takımda kalacak işlevsel oyuncuların bir yaş daha alacak olmalarını çok az insan önemseyecektir.

        6

        Avrupa’nın en yüksek yaş ortalamalı takımlarının liginde oyun gelişiminden çok, kim kimi alacak borsasına takılı kalacak çoğumuz. Önce 'Bizim transferler' kazanacak sonunda ise hep birlikte kaybedeceğiz yıllardır olduğu gibi… (FANATİK)

        7

        ALİ ECE: ŞG TAKIMI LOADING...

        Şenol hoca için takım oyununun olmazsa olmazları vardır. Bunlardan birisi oyunun akıcılığıdır. Pasın kısa veya uzun olmasından daha belirleyici olan progresif yani takım oyunu kalitesini geliştirecek cinsten olmasıdır. Skoru 3- 0’a getiren golde “O pas”tan iki tane birden gördük.

        8

        Gedson, asistin asistini yaparken Şenol Güneş’in istediği yerdeydi. Daha önce çok çalışkan, güçlü ve zeki olmasına rağmen tabelaya gol asist katkısı o özelliklerine oranla düşük kalan Portekizli orta saha, Şenol Güneş tedrisatında ofansif açıdan da gelişmeye devam ediyor. (FANATİK)

        9

        BİLAL MEŞE: KAZANMA SANATI

        Beşiktaş’ın en büyük özelliği, eksiği, sakatı ve de cezalısı olmasına karşın, rakip kim olursa olsun, oyun anlayışı kazanma üzerine kurulu. Bu meziyet, kuşkusuz Şenol Güneş’in işbaşı yapmasıyla ortaya çıktı.

        10

        İşin özeti, zirvenin rengi belli, geriye Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki klasman yarışı kaldı. Derbinin sonucu Kartal’ın ikincilik anlamında yakinen ilgilendiriyor. Tabii ki Konyaspor maçının da kazanılması gerekiyor. Ancak tablo ne olursa olsun, iki takım da Avrupa’yı çıkacak, Konferans Ligi’nde ülkemizi temsil edecek. (MİLLİYET)

        11

        FATİ DOĞAN: İSKELET SAĞLAM

        Teknik direktör Şenol Güneş 1 ay daha erken gelse bugün şampiyonluk kutlamalarını yapan taraf Beşiktaş olabilirdi. Ancak gayreti ve nefesi Galatasaray'ı geçmeye yetmese de önümüzdeki sezon için önemli kazanımlar elde etti. Her şeyden önce geçen yıl Valerien İsmael'le Avrupa'ya gidemeyen Beşiktaş, Güneş'le Konferans Ligi biletini aldı. Daha önemlisi taraftarın ve camianın gözünde güven tazeledi.

        12

        7 oyuncunun veda edeceği Beşiktaş'ın kadrosuna kaliteli 5 oyuncu ve 2 yardımcı oyuncu takviyesi, gücüne güç katar. Burada kritik nokta yeni transferlerin ne zaman Şenol Güneş'in eline verileceği? Ne kadar erken olursa o kadar hızlı yol alınır. (SABAH)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ