Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague Panathinaikos - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? - Basketbol Haberleri

        Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi play-off serisi ilk maçında Yunanistan'ın Panathinaikos Superfoods takımına konuk olacak. Deplasmanda bir maç kazanarak avantaj yakalamak isteyen temsilcimiz Fenerbahçe'de hedef galibiyet. PekiPanathinaikos - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak?

        PANATHİNAİKOS - FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

        THY Avrupa Ligi play-off serisi ilk maçında Panathinaikos Superfoods ile temsilcimiz Fenerbahçe karşılaşacak. Ligde normal sezonu 19 galibiyet ve 11 mağlubiyetle 4. sırada tamamlayan Panathinaikos Superfoods, 18 galibiyet ve 12 yenilgiyle 5. sırayı alan Fenerbahçe karşısında saha avantajına sahip. Geçtiğimiz yıl Final-Four'da final oynayan Fenerbahçe finalde CSKA Moskova'ya elenmişti. Bu yıl tekrar aynı başarıyı göstermek ve kupayı kaldırmak isteyen ekibimizde hedefPanathinaikos eşleşmelerinde deplasmanda bir maç kazanmak ve turu İstanbul'da geçmek.İkinci maçı da Atina'da oynanacak eşleşmede üçüncü ve gerekirse dördüncü karşılaşmaya Ülker Sports Arena ev sahipliği yapacak.İkinci maçı da Atina'da oynanacak eşleşmede üçüncü ve gerekirse dördüncü karşılaşmaya Ülker Sports Arena ev sahipliği yapacak.

        Zorlu Panathinaikos Superfoods- Fenerbahçe eşleşmesinin ilk maçı 18 Nisan Salı (Bugün) saat 21.00'da başlayacak. Temsilcimizin mücadelesi TRT Spor'dan canlı yayınlanacak.

        EŞLEŞMENİN PROGRAMI

        Yarın:

        21.00 Panathinaikos Superfoods-Fenerbahçe

        20 Nisan Perşembe:

        21.00 Panathinaikos Superfoods-Fenerbahçe

        25 Nisan Salı:

        20.45 Fenerbahçe-Panathinaikos Superfoods

        27 Nisan Perşembe:

        20.45 Fenerbahçe-Panathinaikos Superfoods (Gerekirse)

        2 Mayıs Salı:

        Panathinaikos Superfoods-Fenerbahçe (Gerekirse - Saati daha sonra belli olacak)

        İKİ TAKIM ARASINDAKİ KARŞILAŞMALAR

        İki takım arasında oynanan son 10 karşılaşmada 5 kez Fenerbahçe sahadan galip ayrılırken, 5 kez dePanathinaikos sahadan galip ayrıldı. İki takımda son 10 maçta deplasmanda birbirini yenme başarısı gösteremedi.

        Fenerbahçe 84-63 Panathinaikos

        Panathinaikos 81-70 Fenerbahçe

        Panathinaikos 76-71 Fenerbahçe

        Fenerbahçe 82-75 Panathinaikos

        Fenerbahçe 84-62 Panathinaikos

        Panathinaikos 91-73 Fenerbahçe

        Panathinaikos 76-67 Fenerbahçe

        Fenerbahçe 77-72 Panathinaikos

        Panathinaikos 69-55 Fenerbahçe

        Fenerbahçe 73-64 Panathinaikos

        NORMAL SEZONDA EV SAHİPLERİ KAZANDI

        Fenerbahçe ve Panathinakos Superfoods arasında normal sezonda oynanan maçları ev sahibi takımlar kazandı.

        Sezonun 12. haftasında OAKA Arena'da oynanan maçı Yunan ekibi 81-70 galip bitirdi. Normal sezonun 18. haftasında ise Fenerbahçe rakibini İstanbul'da 21 sayı farkla 84-63 mağlup etti.

        OBRADOVİC İÇİN DUYGUSAL EŞLEŞME

        REKLAM

        Fenerbahçe'nin tecrübeli başantrenörü Zeljko Obradovic, tarihi başarılar elde ettiği eski takımı Panathinaikos Superfoods'a karşı mücadele edecek.

        Kariyerinin en başarılı dönemini Panathinaikos ile geçiren Sırp başantrenör, efsanesi haline geldiği eski takımıyla 5 kez Avrupa'nın en büyük kupasını kaldırdı.

        Panathinaikos'ta aralıksız 13 yıl (1999-2012) çalışan Obradovic, bu sürede Yunan ekibine 23 kupa kazandırdı.

        OBRADOVİC: SERT MAÇLAR OYNAYACAĞIZ

        Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, Panathinaikos ile oynayacakları zorlu seriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Tecrübeli çalıştırıcı, sert maçlar oynayacaklarını ifade etti.

        Euroleague'de Final-Four'a kalacak takımı belirleyecek olan eşleşme öncesinde Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic ve Kostas Sloukas açıklamalarda bulundu. Panathinaikos ile oynayacakları serinin, deplasmanda oynanacak olan ilk maçı öncesinde değerlendirmeler yapan tecrübeli çalıştırıcı, saha avantajını çok iyi kullanan bir takıma karşı mücadele edeceklerini belirterek, "Her play-off döneminde olduğu gibi sert maçlar oynayacağız. Play-off, basketbol için en keyifli dönemdir. Saha avantajını her zaman çok iyi kullanan bir takıma karşı oynayacağız. Ayrıca Panathinaikos çok da iyi bir takım. Bazı önemli oyuncuları sakatlıklardan döndü. Bizim için iyi olan, şu anda sağlıklı ve tam kadro olmamız. Bu seri çok enteresan olacak" ifadelerini kullandı.

        SLOUKAS: PLANA SADIK KALMALIYIZ

        Fenerbahçe'nin başarılı oyuncusu Kostas Sloukas da play-off'ta yer aldıkları için mutlu olduklarını söyleyerek, "Panathinaikos iyi bir takım ve O.A.K.A'da çok iyi oynuyorlar. Oldukça agresif bir ekip. Oyuna çok konsantre başlamalı ve teknik ekibimiz tarafından belirlenen plana sadık kalmalıyız. Bu detay bizim için çok önemli olacak. Takımım için en iyisini diliyorum. Tüm takım arkadaşlarımın, Yunanistan'dan güzel sonuçlarla dönebilmemiz için ellerinden geleni yapacağından eminim" diye konuştu.

        OAKA ARENA'DA TÜRK TAKIMLARI GALİBİYETİ UNUTTU

        Türk takımları, Panathinaikos'u deplasmanda 11 yıldır yenemiyor.

        Yunan temsilcisi iç saha maçlarını oynadığı OAKA Arena'da en son bir Türk takımına 8 Mart 2006'da yenilmişti.

        O tarihten bu yana Panathinaikos, sahasında Türk takımlarıyla oynadığı 17 maçı da kazandı. Panathinaikos'u Atina'da son yenen Türk takımı ise o zamanki adıyla Efes Pilsen (Anadolu Efes) oldu. Efes Pilsen rakibini 11 yıl önce OAKA Arena'da 76-73 mağlup etmişti.

        Aradan geçen sürede Atina'da Anadolu Efes ve Fenerbahçe yedişer, Darüşşafaka Doğuş 2, Galatasaray ise 1 kez Panathinaikos'a yenildi.

        Fenerbahçe'nin Dörtlü Final'e kalması için Türk takımlarının Atina'daki 11 yıllık galibiyet hasretini bitirmesi gerekiyor. Obradovic'in öğrencileri, Panathinaikos Superfoods'u yaklaşık 19 bin kapasiteli OAKA Arena'da yenemezse Dörtlü Final oynama şansı yakalayamayacak.

        FENERBAHÇE'DE BOGDANOVİC, PANATHİNAİKOS SUPERFOODS'TA JAMES ÖN PLANDA

        Takımın en etkili isimleri olarak Fenerbahçe'de Bogdan Bogdanovic, Panathinaikos Superfoods'ta ise Mike James ön plana çıkıyor.

        Sarı-lacivertlilerin Sırp yıldızı normal sezonda 13,6, Panathianikos Superfoods'un ABD'li oyun kurucusu James ise 12,9 sayı ortalamasıyla takımında en skorer isim oldu.

        İki takımın tecrübeli oyun kurucuları da eşleşmede kilit rol oynayacak. Yunan oyun kurucu Kostas Sloukas ile Ali Muhammed, Obradovic'in en önemli silahlarının başında geliyor. Panathinaikos Superfoods, Dimitris Diamantidis'in geçen sezon emekli olmasından sonra bu boşluğu bir başka Yunan oyun kurucu Nick Calathes ve James'le doldurmaya çalışıyor.

        Calathes, bu sezon, maç başına 5,7 asist yaptı. Takımın en fazla süre alan ismi durumunda bulunan Calathes, Avrupa Ligi'nin şu anda en fazla asist yapan 5 isminden biri oldu.

        REKLAM

        Eşleşmede bir başka çekişme ise pota altında yaşanacak. Fenerbahçe'de uzunlar Ekpe Udoh ile Jan Vesely, Yunan ekibinde ise Chris Singleton ve Ioannis Bourousis ön planda olan isimler.

        TAKIM İSTATİSTİKLERİ BİRBİRİNE YAKIN

        Fenerbahçe ile Panathinaikos Superfoods'un normal sezondaki istatistikleri birbirlerine benziyor.

        Fenerbahçe, geride kalan 30 maçta ortalama 76,2 sayı atarken, potasında 74,8 sayı gördü. Panathinaikos Superfoods ise 77,5 sayı ortalaması yakalarken, rakiplerine 74,5 sayı şansı tanıdı.

        Ribaundlarda az farkla Yunan temsilcisi ön plana çıktı. Normal sezonda Panathinaikos Superfoods 33,9, Fenerbahçe ise 32,6 ribaundla mücadele etti. Asistlerde ise Fenerbahçe önde bulunuyor. Sarı-lacivertli takım normal sezonda maç başına 17,1 asistle oynarken, Yunan temsilcisi 15,3'te kaldı.

        3 GALİBİYETE ULAŞAN DÖRTLÜ FİNAL'DE

        Play-off serisinde 3 galibiyete ulaşan takımlar, İstanbul'da yapılacak Dörtlü Final'e kalacak.

        Normal sezonu sırasıyla ilk 4'te bitiren Real Madrid, CSKA Moskova, Olympiakos ile Panathinaikos Superfoods, play-off'ta saha ve seyirci avantajına sahip olacak. Eşleşmelerde ilk 2 maçlar, bu takımların sahasında oynanacak.

        Üçüncü maçlar ise ligi 5 ila 8. sıra arasında bitiren Fenerbahçe, Anadolu Efes, Baskonia ve Darüşşafaka Doğuş'un sahasında yapılacak. Gerekirse 4. karşılaşmalara yine bu takımlar ev sahipliği yapacak.

        Eşleşmelerde durum 2-2 olursa Dörtlü Final'e çıkacak takımı belirleyecek müsabaka, ilk 4 sırada yer alan ekiplerin ev sahipliğinde oynanacak. Türk takımlarının rakiplerini elemesi için mutlaka deplasmanda en az bir kere kazanması gerekecek.

        OBRADOVİC'İN BAŞARILARI

        Basketbol THY Avrupa Ligi çeyrek final serisinde ilk maçta yarın Yunanistan'ın Panathinaikos Superfoods ekibiyle karşılaşacak Fenerbahçe'de başantrenör Zeljko Obradovic, bu kulvarda 16. kez Dörtlü Final heyecanı yaşamak için takımını saha kenarından yönetecek.

        Avrupa basketbolunun en önemli başantrenörü olarak gösterilen Obradovic, 26 yıllık kariyerinde Avrupa Ligi organizasyonunda elde ettiği başarılarla ön plana çıktı.

        Obradovic, Avrupa'nın kulüpler bazındaki bir numaralı organizasyonunda çalıştırdığı takımlarla 15 kez Dörtlü Final heyecanı yaşadı.

        Ülkesi Sırbistan'ın Partizan takımıyla 1991'de başladığı başantrenörlük kariyerinde büyük başarılar yakalayan 57 yaşındaki çalıştırıcı, Dörtlü Final heyecanını Fenerbahçe'yle üst üste 3. kez yaşamak istiyor.

        Tecrübeli başantrenör, Panathinaikos'la 8, Fenerbahçe ve Real Madrid'le ikişer, Partizan, Benetton ve Joventut Badalona'yla ise birer kez Dörtlü Final'de yer aldı.

        21 SEZONDA 15 DÖRTLÜ FİNAL

        Avrupa Ligi'nde ilk kez 1991'de boy gösteren Sırp başantrenör, bu kulvarda mücadele ettiği 21 sezonda ulaşılması güç bir başarı yakaladı.

        Bu organizasyonun en başarılı başantrenörü olan ve 8 kez kupa sevinci yaşayan Obradovic, 22. sezonunu geçirdiği Avrupa Ligi'nde 15 defa takımlarını Dörtlü Final'e taşıdı.

        Obradovic, geride kalan 21 sezonluk Avrupa Ligi kariyerinde sadece 6 kez Dörtlü Final'in dışında kaldı.

        Avrupa Ligi'nde en fazla Dörtlü Final heyecanı yaşayan çalıştırıcı unvanının da sahibi deneyimli başantrenör, şampiyonluklarının yanı sıra ikişer kez ikinci ve üçüncü, üç defa da dördüncü oldu.

        OBRADOVİC 15 YIL ÖNCEKİ BAŞARININ PEŞİNDE

        Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic, kariyerinde ikinci kez bir takımı üst üste 3 defa Dörtlü Final'e taşımaya çalışacak.

        Fenerbahçe'ye iki sezondur Dörtlü Final oynatan Sırp başantrenör, 26 yıllık kariyerinde sadece bir kez aynı takımla üst üste 3 kez son 4 ekip arasına kaldı.

        Panathinaikos'la 8 kez son 4 takım arasında bulunup 5 defa şampiyon olan Obradovic, Yunan temsilcisine 1999-2002 yıllarında üst üste 3 kez Dörtlü Final oynatmayı başardı.

        Sarı-lacivertli ekiple 15 yıl sonra aynı başarıyı tekrarlamaya çalışacak Sırp başantrenör, bunun için eski takımını kupanın dışına itmek zorunda kalacak.

        Öte yandan tecrübeli başantrenör, 1993-1994'te Joventut Badalona'yla, 1994-1995 ve 1995-1996 sezonlarında ise Real Madrid'le son 4'te yer alarak üst üste 3 yıl Dörtlü Final heyecanını iki farklı takımla tatmıştı.

        OBRA İLE ÇEYREK FİNAL KAYBETMEDİK

        Fenerbahçe, 2012'de göreve gelen Obradovic'le Avrupa Ligi'nde yer aldığı iki çeyrek final serisini de kayıpsız geçti.

        Bu yıl İstanbul'da kupayı kazanmayı hedefleyen sarı-lacivertliler, geride kalan iki sezonda play-off'larda o dönemin son şampiyonları Maccabi ve Real Madrid karşısında zorlanmadı. Obradovic'le play-off'larda maç kaybetmeyen sarı-lacivertliler, iki seriyi de 3-0'la geçmeyi bildi.

        Son iki sezonda Dörtlü Final oynayan Fenerbahçe, 2014-2015'te dördüncülükle, 2015-2016'da ise finalde CSKA Moskova'ya kaybederek ikincilikle yetindi.

        İLK KUPA İSTANBUL'DA

        Obradovic, Avrupa'nın bir numaralı kupasında ilk Dörtlü Final heyecanını, başantrenörlüğünün ilk sezonunda İstanbul'da yaşadı.

        İstanbul'da 1991-1992 sezonunda düzenlenen Dörtlü Final'de Partizan'ın başında yer alan Sırp başantrenör, finalde İspanyol ekibi Joventut Badalona'yı 71-70 yendikleri müsabakanın ardından ilk Avrupa kupasını kazandı.

        Obradovic, bu yıl da İstanbul'da düzenlenecek Dörtlü Final'e Fenerbahçe'yi taşıyarak 25 sezon önce yaşadığı başarıyı tekrarlamayı hedefliyor.

        Tecrübeli başantenör, Partizan'dan sonra çalıştırdığı İspanyol takımlarıyla da bir numaralı kupayı elde etti. Obradovic, Joventut Badalona'yla 1993-1994, Real Madrid'le 1994-1995 sezonunda Dörtlü Finaller'in şampiyonluk maçında Yunan ekibi Olympiakos'u yenerek zafere ulaştı.

        Obradovic, "Kupa 1"de 1995-1996 ve 1997-1998 sezonlarında da Dörtlü Final heyecanı yaşadı. Başarılı başantrenör, Real Madrid'le 1996'da dördüncülük, 1998'de ise İtalyan ekibi Benetton'la üçüncülük elde etti.

        RAKİP PANATHİNAİKOS'UN TARİHİNE GEÇTİ

        Obradovic, yarın rakip olacağı ve 13 yıl (1999-2012) çalıştırdığı Panathinaikos'un efsanesi haline geldi.

        Yunan ekibiyle 8 kez Dörtlü Final'de boy gösteren 57 yaşındaki çalıştırıcı, 5 şampiyonluk yaşadı, birer kez de ikinci, üçüncü ve dördüncü oldu.

        Avrupa'nın bir numaralı kupasını Panathinaikos'la ilk sezonu olan 1999-2000'de kazanan Obradovic, iki ayrı organizasyon halinde oynanan 2000-2001 sezonunda ise FIBA tarafından düzenlenen Suprolig'de mücadele etti.

        Sırp başantrenörün öğrencileri, FIBA Suprolig'de finalde bir önceki sezon mağlup ettiği Maccabi Tel Aviv'e karşı bu sefer finali kaybetti.

        İLK AVRUPA LİGİ ŞAMPİYONU

        Obradovic, Panathinaikos'la 2001-2002 sezonundan itibaren tek isim altında oynanan bir numaralı kupayı (Avrupa Ligi) kazanan ilk başantrenör unvanını elde etti.

        Tecrübeli çalştırıcı, Panathinaikos'la 2001-2002 sezonun dışında, 2006-2007, 2008-2009, 2010-2011'de de Avrupa'nın en büyük kupasını kazanma başarısı gösterdi.

        Panathinaikos, Obradovic'le Avrupa'nın kulüpler bazında en önemli basketbol kupasında 2000-2001'de ikinci, 2004-2005'te üçüncü ve 2011-2012 sezonunda ise dördüncü oldu.

        Obradovic'in 2012'de takımdan ayrılmasından sonra Yunan ekibi, bir daha Dörtlü Final oynayamadı.

        SAPORTA KUPASIN'DA 2 ZAFER

        Obradovic, kariyerinin en iyi dönemlerini yaşadığı Yunan temsilcisi Panathinaikos'un başına geçmeden önce 2 kez de Saporta Kupası'nda mutlu sona ulaştı.

        O dönemde Avrupa'nın en önemli kupalarından biri olan Saporta Kupası'nı Obradovic, 1996-1997'de Real Madrid, 1998-1999'da ise Benetton'ın başında kazandı.

        OBRADOVİC'İN 4'LÜ FİNAL TECRÜBESİ

        Sarı-lacivertlilerin tecrübeli başantrenörü Zeljko Obradovic'in Avrupa'nın bir numaralı kupasında mücadele ettiği 15 Dörtlü Final'de aldığı sonuçlar şöyle:

        Sezon Takımı Derece
        1991-1992 Partizan Şampiyon
        1993-1994 Joventut Badalona Şampiyon
        1994-1995 Real Madrid Şampiyon
        1995-1996 Real Madrid 4.
        1997-1998 Benetton 3.
        1999-2000 Panathinaikos Şampiyon
        2000-2001 Panathinaikos 2.
        2001-2002 Panathinaikos Şampiyon
        2004-2005 Panathinaikos 3.
        2006-2007 Panathinaikos Şampiyon
        2008-2009 Panathinaikos Şampiyon
        2010-2011 Panathinaikos Şampiyon
        2011-2012 Panathinaikos 4.
        2014-2015 Fenerbahçe Ülker 4.
        2015-2016 Fenerbahçe 2.

        Muhabir : Erkan Tiryaki

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ